Băsescu, românilor din Germania: Uneori pierdem imaginea corectă în vâltoarea vieţii de acasă

Preşedintele Traian Băsescu i-a primit joi pe reprezentanţii comunităţii româneşti din Republica Federală Germania, cărora le-a spus că îi face plăcere să afle cum se vede România din străinătate, deoarece "uneori s-ar putea să pierdem imaginea corectă în vâltoarea vieţii de zi cu zi de acasă".

59 afișări
Imaginea articolului Băsescu, românilor din Germania: Uneori pierdem imaginea corectă în vâltoarea vieţii de acasă

Băsescu, românilor din Germania: Uneori pierdem imaginea corectă în vâltoarea vieţii de acasă (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Mie îmi face plăcere să schimbăm câteva idei legate de cum se vede România de la dumneavoastră către noi şi nu de la noi către dumneavoastră, că uneori s-ar putea să pierdem imaginea corectă în vâltoarea vieţii de zi cu zi de acasă", a spus Traian Băsescu la începutul întâlnirii.

El a mai spus că a făcut o practică din întâlnirile cu reprezentanţi ai minorităţii româneşti din fiecare ţară.

"Astăzi este rândul Germaniei. Este adevărat, probabil aţi văzut din presă că am început cu ţările din regiune şi abia acum ne extindem către vestul Europei, dar cred că întâlnirea este binevenită", a mai arătat Băsescu.

Şeful statului a fost însoţit de consilierul prezidenţial pe relaţii internaţionale, Anca Ilinoiu, şi de şeful Departamentului pentru Românii de pretutindeni, Eugen Tomac.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici