Băsescu: S-a stabilit un mecanism ca românii care nu au de lucru în Spania să revină în ţară

Traian Băsescu a declarat că în discuţiile cu autorităţile spaniole s-a stabilit un mecanism prin care românii care nu-şi găsesc locuri de muncă în Spania să revină în România şi cu ajutorul firmelor spaniole care câştigă licitaţii publice în ţara noastră.

2 afișări
Imaginea articolului Băsescu: S-a stabilit un mecanism ca românii care nu au de lucru în Spania să revină în ţară

Băsescu: S-a stabilit un mecanism ca românii care nu au de lucru în Spania să revină în ţară

Preşedintele Băsescu s-a întâlnit la Valencia cu preşedintele Guvernului comunităţii valenciene, Francisco Camps Ortiz, cu care a susţinut o declaraţie de presă.

Băsescu a spus că a discutat cu şeful Guvernului valencian despre problemele legate de românii care lucrează ilegal în Valencia şi în regiune "ca efect al moratoriului impus forţei de muncă din România".

"Am stabilit ca în cel mai scurt timp câţiva reprezentanţi ai Ministerului Muncii din România să vină la Valencia, să stabilim o strategie de punere în legalitate a românilor din regiune prin oferirea de locuri de muncă, în primul rând în România, care a intrat într-o criză acută a forţei de muncă. Împreună am fost de acord, la fel ca şi în discuţiile cu Guvernul central, pentru crearea unui mecanism prin care cei care nu găsesc de muncă în Spania să revină în România şi cu ajutorul firmelor spaniole care câştigă licitaţii în lucrări publice în România", a spus Băsescu.

El a mai spus că România se află în punctul de a nu-şi mai putea susţine propria dezvoltare din cauza lipsei de forţă de muncă.

"România a intrat în al nouălea an de creştere economică consecutivă şi odată cu intrarea banilor de la UE, practic, piaţa forţei de muncă nu mai poate garanta executarea proiectelor", a spus Băsescu.

Preşedintele a adăugat că a găsit înţelegere atât la nivelul Guvernului central din Spania, cât şi la cel local din Valencia pentru declanşarea unui parteneriat între administraţia română şi spaniolă legat de recuperarea şi legalizarea forţei de muncă româneşti din Spania cu ajutorul antreprenorilor spanioli. "Mă bucură faptul că am găsit maximă înţelegere la preşedinte (preşedintele Guvernului valencian – n.r.) ca şi la nivelul Guvernului central, ca imediat să declanşăm un parteneriat între cele două administraţii şi împreună cu antreprenorii să găsim soluţia recuperării şi legalizării forţei de muncă", a spus Băsescu.

La rândul său, preşedintele Guvernului comunităţii valenciene a declarat că a stabilit împreună cu preşedintele Traian Băsescu "câteva chestiuni concrete", printre care şi cea a portocoalelor care se produc în zonă şi pentru vânzarea cărora regiunea valenciană caută noi pieţe de desfacere. Oficialul valencian nu a oferit alte detalii în legătură cu acest subiect.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici