Băsescu: Se pare că am făcut o eroare legată de legea de salarizare la ANL

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că se pare că a făcut o eroare în declaraţiile legate de ordonanţa privind creşterea salariilor în Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL), menţionând că îşi cere scuze.

24 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Se pare că am făcut o eroare legată de legea de salarizare la ANL

Băsescu: Se pare că am făcut o eroare legată de legea de salarizare la ANL

El a explicat că, potrivit ordonanţei de urgenţă pe care a promulgat-o săptămâna trecută, se trece, de la cifra de bază la care se aplică coeficienţii, de la 100 la 440 de RON.

"Baza de calcul a salariilor era 100 până anul acesta, anul acesta prin ordonanţă baza de calcul a salariilor pentru ANL s-a schimbat la 440. Se pare că în acest interval au existat măriri de salarii, care s-au acordat altfel decât prin lege, prin legea bugetului de stat. Iar eu am privit la cele două legi, la legea din '99, care se abroga, la anexa privind ANL şi la legea nouă, care venise", a spus Băsescu.

El a adăugat că există deci posibilitatea ca interpretarea sa să fi fost eronată.

"Dar adevărul este acela pe care-l poţi citi în lege: s-a trecut de la 100 la 440, ceea ce însemna o creştere de 4,4, dar nu am luat în calcul celelalte mijloace, crezând că totul se rezolvă prin legi, îmi cer scuze pentru eroare", a spus Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a acuzat, marţi, Guvernul de lipsă de onestitate, susţinând că, deşi se opune majorării salariilor profesorilor, pe masa şefului statului s-au aflat o Ordonanţă de majorare a salariilor managerilor de spitale, precum şi una care mărea de 4,4 ori salariile în ANL.

Ulterior, ministrul Dezvoltării, Laszlo Borbely, a susţinut că salariile angajaţilor Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe (ANL) au crescut cu 39% în intervalul 2005-2008 şi referirea la o majorare de 4,4 ori a salariilor, inclusă în materialul prezentat de preşedintele Traian Băsescu, este "o neatenţie" a autorilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici