Băsescu şi Boc au transmis un mesaj de condoleanţe familiei militarului ucis în Afganistan

Preşedintele Traian Băsescu a transmis un mesaj de condoleanţe la încetarea din viaţă a ofiţerului român Florin Bădiceanu ucis, marţi, în Afganistan.

67 afișări
Imaginea articolului Băsescu şi Boc au transmis un mesaj de condoleanţe familiei militarului ucis în Afganistan

Preşedintele Băsescu a transmis condoleanţe familiei militarului ucis în Afganistan (Montaj foto)

"În aceste momente, îmi exprim solidaritatea cu familia eroului căzut la datorie şi cu familia militarului rănit în timpul aceleiaşi misiuni de patrulare, în regiunea Zabul din Afganistan. Asumându-şi datoria de militar cu devotament şi credinţă, memoria sergentului major Florin Bădiceanu va rămâne vie prin curajul de care a dat dovadă. Transmit sincere condoleanţe familiei sale! Dumnezeu să-l odihnească!", se arată în mesajul de condoleanţe transmis de preşedintele Băsescu.

Un mesaj similar a fost transmis şi de premierul Emil Boc.

"Îmi exprim respectul faţă de jertfa militarului nostru, care a căzut cu onoare la datorie, omagiez memoria sa şi nu îi vom uita sacrificiul. Familiei lovite de această tragedie îi transmit sincera mea compasiune. Totodată, îl asigur pe fruntaşul Marian Zamfir, camarad al sergentului Bădiceanu, rănit în timpul aceleaşi misiuni, de preţuirea de care se bucură din partea Guvernului şi îi doresc însănătoşire cât mai grabnică", se arată în mesajul premierului.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, a declarat că premierul a cerut ministrului Apărării, în şedinţa de marţi a Cabinetului, să dispună măsuri pentru repatrierea militarului ucis şi sprijinirea celui rănit, membrii Executivului păstrând şi un moment de reculegere la începutul reuniunii.

Un militar român a fost ucis, marţi, în Afganistan, iar un altul a fost rănit, informează Ministerul Apărării Naţionale.

Potrivit MApN, sergentul major Bădiceanu Florin a murit în urma unui incident petrecut în Afganistan. De asemenea, fruntaşul Marian Zamfir a fost rănit în misiune în Afganistan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici