Băsescu speră că Spania va ridica restricţiile introduse pe timpul crizei

Preşedintele Traian Băsescu şi-a declarat speranţa, la întâlnirea cu premierul Spaniei, Mariano Rajoy Brey, că după trecerea prin dificultăţi Spania va ridica micile restricţii pe care le-a introdus pe timpul crizei şi a mulţumit pentru modul în care sunt trataţi românii care lucrează în Spania.

196 afișări
Imaginea articolului Băsescu speră că Spania va ridica restricţiile introduse pe timpul crizei

Băsescu speră că Spania va ridica restricţiile introduse pe timpul crizei (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Înţelegem aceste restricţii, văzând nivelul de şomaj din Spania", a arătat, miercuri, şeful statului, în cadrul întâlnirii de la Cotroceni cu demnitarul spaniol.

Prim-ministrul Spaniei, Mariano Rajoy Brey, a spus că românii, care reprezintă cea mai importantă comunitate de străini din Spania, sunt "perfect integraţi".

Acesta a arătat că în prezent în Spania sunt aproximativ 900.000 de persoane de naţionalitate română, însă doar 286.000 dintre acestea cotizează la asigurările sociale.

"Oficial înregistrate", a ţinut să menţioneze preşedintele Traian Băsescu, fapt confirmat de premierul spaniol, care a subliniat că de aceea a folosit cifre aproximative.

De asemenea, preşedintele Traian Băsescu s-a declarat bucuros de prezenţa premierului Spaniei la Congresul PPE şi la Palatul Cotroceni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici