Băsescu: Sunt prea mulţi bugetari. Trebuie redus numărul lor

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la Mangalia, că la ora actuală sunt prea mulţi bugetari, aproximativ 1,2 milioane, şi că numărul acestora trebuie redus pentru a diminua cheltuielile pentru funcţionarea statului.

6476 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Sunt prea mulţi bugetari. Trebuie redus numărul lor

Traian Băsescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Bugetarilor pot să le transmit un singur lucru: că sunt prea mulţi, avem 1,2 milioane de bugetari, şi trebuie redus numărul bugetarilor! Trebuie să reducem cheltuielile de funcţionare a statului dacă vrem să fim un stat viabil care să nu înghită resursele pe care le produce economia românească", a declarat Traian Băsescu.

El a mai spus că fondul de pensii şi funcţionarea statului sunt cei doi mari consumatori, alături de ajutoarele sociale, care "înghit şi ele 14 milioane de lei".

"Deci am făcut timp de 20 de ani politica de a consuma orice resursă produce statul. Nu se poate continua aşa, iar criza datoriilor ne arată că niciun stat nu mai poate trăi pe datorie, ci din ce produce", a mai spus şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici