Băsescu: Suspendarea temporară a taxei de primă înmatriculare, o posibilă soluţie pentru criză

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, după vizita efectuată la Uzina Dacia Mioveni, că o măsură pentru ieşirea din criza actuală, care afectează şi domeniul auto, ar putea fi suspendarea temporară a taxei de înmatriculare pentru maşinile noi, pe modelul Germaniei.

20 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Suspendarea temporară a taxei de primă înmatriculare, o posibilă soluţie pentru criză

Băsescu: Suspendarea temporară a taxei de primă înmatriculare, o posibilă soluţie pentru criză (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele a arătat că situaţia actuală din domeniul auto este "puternic afectată de realităţile pieţei", în acest context discutând în cadrul vizitei de la Uzinele Dacia "un set de măsuri" pentru depăşirea acestei crize.

El a arătat că printre aceste măsuri se află suspendarea temporară a taxei de iprimă înmatriculare pentru maşinile noi, continuarea programului rabla, supravegherea înmatriculării ilegale a autoturismelor second hand, şi creditarea furnizorilor pentru către Dacia.

Şeful statului a menţionat că este convins de faptul că aceste măsuri pot fi aplicate.

De la Mioveni, preşedintele se va deplasa la Combinatul Chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea.

Conducerea Combinatului Chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea, controlat de stat, a anunţat, săptămâna trecută, că unitatea îşi va reduce cu 20% activitatea în luna noiembrie, până la 40% din capacitate, ca urmare a deciziei companiei de a cumpăra, temporar, mai puţine materii prime de la principalul furnizor, Petrom, din cauza scăderii cererii pe piaţă.

Şi la Uzina Dacia de la Mioveni, activitatea a fost oprită, în perioada 30-31 octombrie, şi în ultimile două zile ale săptămânii trecute, măsura fiind motivată prin scăderea pieţei interne şi a celei de export.

Activitatea la Dacia va fi întreruptă şi în perioada 20 noiembrie-7 decembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici