Băsescu: Susţin reducerea cu 10-15.000 de angajaţi a aparatului de stat

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că în declaraţia privind trimiterea în şomaj a 20% din angajaţii aparatului supradimensionat de stat nu s-a referit la 300.000 de oameni, ci la 10-15.000, menţionând că măsura trebuie aplicată prin testări profesionale, nefiind scutită Preşedinţia.

22 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Susţin reducerea cu 10-15.000 de angajaţi a aparatului de stat

Băsescu: Susţin reducerea cu 10-15.000 de angajaţi a aparatului de stat (Imagine: Mediafax Foto)

El a afirmat, la TVR, că au existat voci care au intrepretat greşit afirmaţia făcută la RRA săptămâna trecută, în care îşi arăta susţinerea pentru trimiterea de urgenţă în şomaj a unui "mare număr" - 20% - de funcţionari din aparatul de stat, care sunt "inutili".

Băsescu a spus, miercuri, că s-a referit la instituţiile bugetare şi că numărul avut în vedere este de 10.000 - 15.000 de oameni, nu 300.000, aşa cum a fost interpretată declaraţia sa.

Şeful statului a reluat ideea potrivit căreia măsura trebuie luată de urgenţă, până la finele acestei luni, pentru că orice lună de întârziere are efecte negative care îi vor afecta pe cei 22 de milioane de români.

El a precizat că trebuie avuţi în vedere angajaţii neperformanţi din instituţiile bugetare, care sunt plătiţi din bani publici şi care nu produc beneficii.

Băsescu a recomandat, în acelaşi timp luarea în considerare, în aplicarea acestei măsuri, a faptul că angajaţii cu vârste mai înaintate îşi pot găsi de muncă mai greu.

Preşedintele a menţionat, însă, că în toate instituţiile în care se va produce acest fenomen, trebuie să aibă loc testări profesionale "egale pentru toţi".

Şeful statului a mai spus că nici Preşedinţia nu va fi scutită de acest proces.

Întrebat cum a identificat procentul de 20% legat de cei care trebuie disponibilizaţi în sistemul instituţiilor bugetare, Băsescu a spus că a constatat că, în timpul guvernării Tăriceanu, aparatul de stat a crescut nejustificat, aproximativ în această proporţie.

El a menţionat, de asemenea, că nu se poate pune problema de reduceri de personal de la Armată şi Poliţie, în condiţiile în care aceste structuri sunt deja subdimensionate din punct de vedere al personalului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici