Băsescu vrea să evalueze impactul "inactivităţii" judecătorilor şi procurorilor asupra avocaţilor

Şeful statului a primit, marţi, la Palatul Cotroceni, o delegaţie a Uniunii Naţionale a Barourilor din România (UNBR), el dorind să evalueze impactul pe care "inactivitatea judecătorilor şi procurorilor" îl are asupra activităţii avocaţilor şi al celor pe care aceştia îi reprezintă în instanţe.

9 afișări
Imaginea articolului Băsescu vrea să evalueze impactul "inactivităţii" judecătorilor şi procurorilor asupra avocaţilor

Băsescu vrea să evalueze impactul "inactivităţii" judecătorilor şi procurorilor asupra avocaţilor (Imagine: Mediafax Foto)

"Invitaţia are ca motivaţie ceea ce se întâmplă acum în Justiţie şi trebuie să vă spun că am dorit o întâlnire cu reprezentanţii avocaţilor. Motivul întâlnirii este unul singur, să pot evalua impactul inactivităţii sau activităţii reduse, nu îi spun grevă, pentru că nu se poate face grevă în Justiţie, impactul inactivităţii judecătorilor şi procurorilor asupra activităţilor dumneavoastră şi implicit al celor pe care îi reprezentaţi în instanţe", le-a spus Traian Băsescu reprezentanţilor avocaţilor.

El a mai spus că, miercuri, se va întâlni şi cu reprezentanţii notarilor, reprezentanţii judecătoreşti, precum şi cu cei ai Uniunii Naţionale a Practicienilor în Insolvenţă.

"Ce vreau însă să înţelegeţi foarte bine este că abordarea noastră este că Justiţia nu se limitează strict la judecători, procurori şi grefieri. De aceea am vrut să discut cu principalele categorii care înseamnă sistemul de justiţie din România. Nu este o întâlnire care să vrea să genereze luări de poziţie împotriva unei categorii sau alteia. Pur şi simplu, vreau să pot evalua foarte bine care este efectul acestui tip de protest al magistraţilor şi, dacă se poate, care sunt soluţiile", a mai spus şeful statului.

El a precizat că, la finalul întâlnirilor, le va transmite avocaţilor concluziile "în scris".

"La sfârşitul acestor întâlniri, cu siguranţă vă vom transmite concluziile în scris. Le voi transmite şi Guvernului, în măsura în care sunt necesare măsuri guvernamentale pentru ieşirea din acest blocaj", a conchis Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici