Băsescu vrea suplimentarea locurilor pentru studenţii din R. Moldova în universităţile româneşti

Statul român intenţionează suplimentarea cu o mie de locuri în universităţile româneşti pentru studenţii din Republica Moldova, a declarat, vineri, la Eforie Sud, preşedintele Traian Băsescu.

12 afișări
Imaginea articolului Băsescu vrea suplimentarea locurilor pentru studenţii din R. Moldova în universităţile româneşti

Băsescu vrea suplimentarea locurilor pentru studenţii din R. Moldova în universităţile româneşti (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele Traian Băsescu a participat, vineri, la deschiderea celei de-a IV-a ediţii a Şcolii de Vară "Comunităţi româneşti şi identitate europeană", la Eforie Sud.

"M-a surprins plăcut faptul că în afara celor 1.100 de burse pe care statul român le acordă pentru tinerii moldoveni există cereri de până la 4.000 de locuri în sistemul universitar românesc. Nu vă pot promite rezolvarea tuturor cererilor, pentru că intervine şi un proces de selecţie, dar ce vă asigur este că am discuţii cu Guvernul pentru suplimentarea cu 1.000 de locuri în universităţile româneşti a locurilor destinate absolvenţilor de liceu pentru tinerii din Republica Moldova", a afirmat Băsescu.

El a precizat că în scurt timp va primi un răspuns în acest sens de la Guvern şi de la Ministerul Educaţiei, precizând că cele o mie de locuri noi nu vor fi neapărat locuri cu bursă.

"Nu vorbesc neapărat de locuri cu bursă, ci de locuri gratuite în sistemul universitar de stat românesc. Vom vedea dacă se poate merge şi către bursă, dar locurile sper să le obţinem foarte curând", a explicat şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici