Bătaie în Capitală între lipitorii de afişe ai PNL şi PNG (Video şi Galerie Foto)

Două grupuri de simpatizanţi ai PNL şi PNG s-au luat la bătaie, joi seară, în din cauza afişelor electorale, în conflict intervenind şi vicepreşedintele liberal Ludovic Orban.

237 afișări
Imaginea articolului Bătaie în Capitală între lipitorii de afişe ai PNL şi PNG (Video şi Galerie Foto)

Bătaie în Capitală între lipitorii de afişe ai PNL şi PNG (Video şi Galerie Foto)

GALERIE FOTO

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, a confirmat incidentul, care a avut loc pe strada Ritmului, din cartierul Pantelimon.

Echipaje ale secţiei 9 de Poliţie au sosit la locul incidentului, iar cei implicaţi au fost invitaţi să meargă la secţie. Unul dintre tinerii implicaţi în conflict a vrut să plece cu un scuter, însă a fost lovit de o maşină, incidentul provocând un nou scandal.

În urma altercaţiei, doi tineri au fost răniţi, ei primind îngrijiri la Spitalul Sfântul Pantelimon.

Orban: Mi s-a cerut să intervin pentru că situaţia era critică

Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, vineri, la sediul PNL sector 2, că i s-a cerut să intervină în bătaia de joi seară pentru că situaţia era critică, potrivit colegului său Ştefan Szobotka, aflat la faţa locului, dar şi pentru că aşa ar face pentru prietenii care îi solicită ajutorul.

"În cursul serii de ieri după participarea la o emisiune TV, am fost sunat de colegul meu Ştefan Sobotka, care era într-o stare de panică şi în mod evident într-o stare de şoc, şi care mi-a relatat faptul că echipa lui este bătută de agresori din partea unui alt partid. L-am întrebat dacă e necesară intervenţia mea şi m-a rugat să intervin pentru că situaţia era critică", a susţinut Ludovic Orban.

Liderul PNL a relatat că, ajuns la locul incidentului, a văzut imagini ale colegilor săi care "îi vor rămâne în minte pentru tot restul vieţii" şi a menţionat că, fiind conştient că implicarea sa îi poate afecta imaginea, a intervenit pentru că "aşa face cu prietenii şi oamenii care îi solicită ajutorul".

"Chiar în momentul în care m-am îndreptat spre colegii mei care mi-au solicitat ajutor, mi-am dat seama că intru într-o poveste în care imaginea mea să fie afectată. Am fost pe deplin conştient de acest risc. Cu toate astea m-am deplasat de urgenţă la locul la care colegii mei erau agresaţi, pentru că cei care mă cunosc ştiu că atunci când un prieten are nevoie, poate conta pe ajutorul meu indiferent cât de grea e intervenţia din partea mea, iar acest lucru îl ştiu şi oamenii pe care, fără să-i cunosc, i-am ajutat", a spus Orban.

Despre acuzaţiile unuia dintre agresorii PNG, potrivit căruia Orban l-ar fi scuipat, liberal a reiterat faptul că "nu a scuipat în viaţa lui" şi că persoana respectivă va trebui să răspundă în faţa legii, fără să menţioneze dacă îl va da sau nu în judecată pe respectivul.

La rândul său, liberalul Ştefan Szobotka, care a fost la faţa locului, în incidentul de joi seară, a menţionat că "e inadmisibil ca în 2008, la doi ani după integrare, oamenii să fie atacaţi de partidele de stânga cu metodele cu care erau atacaţi în '90, '91, '96, 2000 şi 2004".

Tudorache: Cei care s-au încăierat cu liberalii nu sunt de la PNG-CD

Preşedintele PNG Sector 2, Viorel Tudorache, a declarat, vineri, că persoanele care s-au încăierat cu simpatizanţi PNL nu sunt membri PNG, ci locatari din zonă care au intervenit pentru a nu mai fi rupte afişele, şi că omul său, ajuns la faţa locului a fost atacat, având înregistări video ca dovadă.

"În primul rând, acei indivizi care s-au bătut nu sunt de la noi", a declarat Viorel Tudorache pentru MEDIAFAX, precizând că liderul PNL Ludovic Orban "face afirmaţii pe care nu le poate dovedi".

Tudorache a menţionat că, în timp ce se afla la o emisiune TV, a fost informat de incidentul din Sectorul 2, unde mai mulţi simpatizanţi PNL rupeau afişele sale din zonă. În acel moment, "oamenii din bloc au coborât şi i-au apostrofat pe aceştia pentru ceea ce făceau", a spus el. "A ieşit lumea, cu cozi de mătură, şi i-au luat la bătaie, pentru că oamenii mă cunosc în sector şi ştiu că eu am făcut numai bine", a mai spus liderul PNG-CD Sector 2.

El a mai arătat că, atunci când a aflat de incident, a trimis la faţa locului "un om al său", căruia i-a transmis "să nu facă nimic", să nu intre în conflict cu liberalii ci doar să vadă ce se întâmplă.

"Când a ajuns acolo, a văzut că Orban era băut, şi atunci au intrat cu maşina în el, i-au rupt piciorul, o coastă este ruptă, capul spart", a mai spus Tudorache, arătând că există dovada acestei agresiuni în înregistrările video de la faţa locului.

Virgil Tudorache a mai arătat că se află în posesia mai multor înregistrări cu incidentul de joi seara, realizate de oamenii din zonă, cu aparate sau cu telefoanele mobile şi că va posta aceste înregistrări pe pagina de internet a partidului.

Doi tineri simpatizanţi PNL au ajuns la spital

Doi tineri simpatizanţi ai PNL au ajuns la Spitalul Pantelimon, vineri noapte, în ultima altercaţiei cu grupul de la PNG.

Unul dintre liberali a fost lovit la cap, având faţa tumefiată, iar celălalt susţinea că a fost atacat cu un aparat cu electroşocuri. Ambii au primit îngrijiri medicale, după care au părăsit spitalul. Medicii i-au recomandat celui lovit în zona capului să revină la spital pentru control.

La spital a fost prezent şi vicepreşedintele liberal Ludovic Orban, care de altfel a fost şi la locul incidentului.

Poliţia va sesiza Parchetul cu privire la conflictul dintre simpatizanţii PNG şi PNL

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan, a afirmat că poliţiştii au audiat simpatizanţii PNL şi PNG implicaţi în conflictul de joi seara din Bucureşti, iar declaraţiile acestora sunt contradictorii, Parchetul urmând a fi sesizat.

Poliţiştii fac cercetări pentru loviri şi alte violenţe, iar în funcţie de certificatele medico-legale, care se eliberează în cazuri privind agresiuni şi care atestă zilele de îngrijiri medicale de care are nevoie victima, anchetatorii vor face încadrarea infracţiunii.

Comisarul Ciocan a adăugat că în cursul zilei de vineri Parchetul va fi sesizat cu acest caz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici