Batalionul Azov. Cine este Denis Projipenko, comandantul rezistenţei din Mariupol, inamicul numărul 1 al Moscovei

Unul dintre fondatorii batalionului „nazist” ucrainean de care Putin vrea să scape este un fost şef al ultraşilor echipei de fotbal Dinamo Kiev, iar urmele trecutului său au fost şterse de pe internet, în timp ce 14.000 de soldaţi şi zeci de rachete sunt pregătite de ruşi pentru el.

55751 afișări
Imaginea articolului Batalionul Azov. Cine este Denis Projipenko, comandantul rezistenţei din Mariupol, inamicul numărul 1 al Moscovei

Pe ediţia rusă a Wikipedia, numele Denis Projipenko este plasat în fruntea listei comandanţilor batalionului Azov. Cel mai înalt în grad. Inamicul numărul 1 al Moscovei, omul care personifică pe teren Ucraina „nazistă” pe care Putin vrea să o elibereze. Pe site-urile de la Kiev, însă, nimic: Projipenko nu există. A dispărut. Memoria digitală a fost ştearsă.

Riscă în orice moment să fie aruncat în aer

Dacă ar fi internetul, şeful rezistenţei militare de la Mariupol ar fi un om fără trecut, fără glorie, dar şi fără suspiciunile simpatiilor neo-naziste care astăzi ar dăuna cauzei ucrainene. Maiorul Denis Projipenko este unul dintre fondatorii Batalionului Azov.

Antrenat bine, de ani de zile este în prima linie împotriva Donbass-ului pro-rus şi astăzi, acum, în aceste minute, este prins în Mariupol. Înconjurat, fără posibilitate de a primi întăriri. Bombardat din cer şi de pe mare. Vânat de drone.

O comunicare ar fi suficientă pentru a se putea îndrepta o rachetă spre el. Moscova ştie cum. I-a reuşit în timpul asediului Groznîului, în Cecenia, în anii 1990, împotriva preşedintelui independenţei Dudaev. Iar atunci, tehnologiile erau mult mai înapoiate.

Pe capul său s-au pus 500.000 de dolari

În Mariupol, 14-15.000 de soldaţi ruşi revarsă un potop de explozibil asupra oraşului, pentru a-l elimina pe el şi pe oamenii săi.

Zeci de rachete sunt gata să-l dezintegreze, mii de soldaţi aleargă să primească recompensa pe care preşedintele cecen Ramzan Kadîrov. Apropiat de liderul de la Kremlin, cecenul a pus o sumă imensă pe capul său. Mort sau viu. Este vorba despre jumătate de milion de dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici