Bătrână din Bucureşti care nu şi-a primit pensia: "Dacă nu aveam băiatul, muream de foame în casă"

Mii de pensionari care îşi primesc pensiile prin Poşta Română încă nu şi-au luat banii pe luna ianuarie. Mulţi dintre ei sunt disperaţi şi spun că nu au ce pune pe masă. Pe de altă parte, ministrul Muncii susţine că speră ca, până pe 20 ianuarie, pensiile să ajungă în buzunarele oamenilor.

196 afișări
Imaginea articolului Bătrână din Bucureşti care nu şi-a primit pensia: "Dacă nu aveam băiatul, muream de foame în casă"

Bătrână din Bucureşti care nu şi-a primit pensia: Dacă nu aveam băiatul, muream de foame în casă

„Pensiile plătite de Poştă sunt achitate astăzi 14 ianuarie în procent de peste 70% (…) Procedurile prin care banii (care iniţial sunt în bilete la ordin, ajung în bănci de la care Poşta accesează cash) ajung de la Trezorerie la Bănci, la Poştă şi în teritoriu sunt mai complicate. Mult mai complicate şi, aş spune, rudimentare prin comparaţie cu cele care implică unităţile bancare. Dorinţa mea este să se termine de livrat mai devreme de 20 ale lunii, dată limită până la care se plătesc, de obicei, pensiile celor aflaţi la domiciliu. După ce văd lucrurile încheiate şi aici vom avea o evaluare şi vor urma decizii”, a precizat, marţi, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, pe Facebook.

Între timp, miile de pensionari care nu şi-au primit banii au de suferit. Unii dinte ei spun că nu au ce pune pe masă.

„Nu s-a întâmplat niciodată, de când sunt eu pensionară, să nu iau pensia. Dacă nu aveam băiatul, muream de foame în casă”, a declarat, pentru MEDIAFAX, o pensionară de 70 de ani din Bucureşti.

Un alt pensionar spune că de mai multe zile nu a trecut pe la piaţă, pentru că nu are bani, şi nici ce pune pe masa.

„Eu mai mă duc şi mai fac curat pe ici pe colo”, spune o altă pensionară.

Unii pensionari au avut „noroc”, pentru că au făcut economie luna trecută, chiar de Sărbători.

„Mai am de luna trecută, am făcut economie. A trebuit să strâng cureaua, să renunţ la îmbrăcăminte, la încălţăminte”, mărturiseşte o altă pensionară.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici