Bătrâni sechestraţi şi înşelaţi pentru a li se vinde proprietăţile - VIDEO

Cinci persoane care au înşelat mai mulţi bătrâni din Capitală şi le-au vândut proprietăţile în baza unor acte false au fost prinşi, miercuri, de poliţişti în urma unei deschideri la un imobil din Sectorul 2 al Capitalei.

166 afișări
Imaginea articolului Bătrâni sechestraţi şi înşelaţi pentru a li se vinde proprietăţile - VIDEO

Bătrâni sechestraţi şi înşelaţi pentru a li se vinde proprietăţile - VIDEO

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan, a declarat că cei cinci - trei femei şi doi bărbaţi - au fost prinşi în urma unei deschideri la un imobil de pe strada Apostol Nicolae, din sectorul 2 al Capitalei. Poliţiştii au găsit în acest imobil şi şase bătrâni cu dizabilităţi psihice.

Potrivit comisarului Ciocan, membrii grupării infracţionale erau în atenţia Serviciului de Investigaţii Criminale Sector 2, fiind suspectaţi că au lipsit de libertate persoane în vârstă, cu dizabilităţi psihice, pentru a le lua actele de proprietate ale locuinţelor.

Aceştia identificau bătrâni cu dizabilităţi şi le verificau situaţia, pentru a vedea dacă au rude care le îngrijesc. Ulterior, membrii grupării îi duceau pe bătrâni în imobilul din sectorul 2, unde erau amenajate şase camere, le luau actele de proprietate ale locuinţelor, pe care ulterior le vindeau, după ce falsificau documentele.

În urmă cu un an, mai multe persoane, între care şi funcţionari de la Primăria Sectorului 5, care au înşelat mai mulţi bătrâni din sectorul 5 şi le-au vândut proprietăţile în baza unor procuri şi acte false au fost trimişi în judecată în două dosare.

Scandalul mandatarilor a început în 15 mai 2008, membrii grupării fiind acuzaţi că au vândut ilegal terenuri, case, apartamente şi garsoniere, prejudiciul fiind evaluat la peste un milion de euro.

Membrii reţelei "mandatarilor" sunt judecaţi pentru lipsire de libertate în mod ilegal, furt calificat, înşelăciune, tentativă şi complicitate la înşelăciune, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în declaraţii şi tulburarea folosinţei locuinţei.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici