Bazac: 22 de maternităţi intră în reabilitare

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a semnat protocoalele de colaborare cu autorităţile locale pentru începerea lucrărilor de reabilitare la 22 de maternităţi şi secţii de obstetrică-neonatologie, printr-un proiect de aproximativ 60 de milioane de euro.

29 afișări
Imaginea articolului Bazac: 22 de maternităţi intră în reabilitare

Bazac: 22 de maternităţi intră în reabilitare

Investiţia MS va demara în luna septembrie şi se va derula în cadrul unui proiect finanţat din fonduri ale Băncii Internaţionale pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare - BIRD şi de la Banca Europeană de Investiţii - BEI.

"La mai puţin de o lună de la începerea mandatului meu, Banca Mondială avertiza Ministerul Sănătăţii că România riscă să plătească penalităţi şi să piardă finanţarea pentru reabilitarea maternităţilor din Programul Băncii Mondiale. Din 2004, când am părăsit MS ca secretar de stat şi când s-au stabilit unităţile care să fie cuprinse în acest program, maternitatile au ramas în aceeasi situaţie - finanţarea pentru reabilitare nu a fost utilizată. Astazi, la doar şase luni de guvernare, într-o perioadă economică dificilă şi după patru ani de aşteptare, 22 de maternităţi şi secţii de obstetrică-neonatologie intră în linie dreaptă pentru reabilitare", a declarat Bazac.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, durata de execuţie a lucrărilor de reabilitare este cuprinsă între patru şi 24 de luni, în funcţie de nivelul de competenţă al unităţii spitaliceşti, de complexitatea lucrărilor şi de specialitatea spitalului.

Cele 22 de secţii de obstetrică -ginecologie şi neonatologie se află în spitale din Botoşani, Suceava, Neamţ, Bacău, Iaşi, Galaţi, Brăila, Giurgiu, Dolj, Bistriţa Năsăud, Cluj, Harghita, Braşov, Pahova, Mureş şi Bucureşti, iar lucrările de reabilitare vizează recompartimentarea saloanelor, echiparea lor cu grup sanitar şi duş, refinisarea spaţiilor, înlocuirea tâmplăriilor, modernizarea instalaţiilor termice, electrice şi sanitare sau reconformarea spaţiilor de operaţie.

Vezi aici lista cu spitalele ale căror secţii vor fi reabilitate

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici