Bazac: În cazul Sabyc se încearcă stabilirea conţinutului băncii în care se presupune că ar fi ovule

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a spus, joi, că reprezentanţi ai ministerului, împreună cu anchetatori ai DIICOT, au mers la clinica Sabyc pentru identificarea echipamentelor folosite în prelevarea de ovule şi că se încearcă stabilirea conţinutului băncii în care se presupune că s-au stocat ovule.

42 afișări
Imaginea articolului Bazac: În cazul Sabyc se încearcă stabilirea conţinutului băncii în care se presupune că ar fi ovule

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac (Imagine: Attila Szavuj/Mediafax Foto)

Ion Bazac a spus că, în funcţie de ce se va găsi la clinica Sabyc, se va decide care vor fi măsurile ce se impun.

Ministrul Sănătăţii a arătat că se încearcă identificarea conţinutului băncii în care se presupune că s-au stocat, în azot, ovule.

În legătură cu funcţionarea clinicii Sabyc, Bazac a spus că de acest aspect "răspunde" Agenţia Naţională de Transplant (ANT) care a dat autorizaţia de funcţionare.

Preşedintele ANT, Victor Zota, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că dacă în Colegiul Medicilor Bucureşti se va decide suspendarea activităţii medicilor din clinica Sabyc pe durata anchetei, automat, ANT va suspenda temporar activitatea centrului medical până când fie se va dovedi că doctorii sunt nevinovaţi, fie se vor găsi înlocuitori care să menţină acest statut de unitate sanitară acreditată.

În cazul în care medicii vor fi găsiţi vinovaţi din punct de vedere penal, activitatea clinicii va fi oprită temporar până când vor fi găsiţi alţi doctori, a mai spus Zota.

Clinica particulară Sabyc a fost acreditată, de curând, pentru activitatea de fertilizare in vitro de către ANT deşi funcţionează ilegal din 2006.

Tribunalului Bucureşti a dispus, luni, arestarea preventivă pentru 30 de zile a trei persoane, respectiv medicul specialist ginecolog şi şef al clinicii Sabyc, Harry Mironescu, fiul acestuia Yair Miron şi Cecilia Borza, acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat şi de organizarea traficului de celule de origine umană în scopul obţinerii unui folos material. Recursul în acest caz se va judeca, luni, la Curtea de Apel Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici