Bazac: Principala genă a virusului gripei porcine provine de pe continentul american

Ministrul Sănătăţii spune că un raport al ECDC indică foarte clar provenienţa şi componenţa virusului care provoacă noul tip de gripă şi care arată că provine de pe continentul american, orice altă informaţie care nu are sursă oficială putând aduce prejudicii grave populaţiei şi imaginii României.

24 afișări
Imaginea articolului Bazac: Principala genă a virusului gripei porcine provine de pe continentul american

Bazac: Principala genă a virusului gripei porcine provine de pe continentul american

Declaraţia a fost făcută de ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, miercuri noaptea, în urma unor informaţii de presă potrivit cărora virusul noii gripe ar putea proveni din România.

Bazac a spus că aceste informaţii sunt pure speculaţii şi "aduc prejudicii grave atât la nivelul populaţiei, cât şi al imaginii de ţară".

Ministrul Sănătăţii a ţinut să precizeze că informaţii de acest fel pot fi furnizate numai de către organismele abilitate.

"Există deja un raport al ECDC care indică foarte clar provenienţa şi componenţa virusului. Astfel, este dovedit faptul că principala genă a acestui virus provine de pe continentul american. Un al argument evident este faptul că, deşi alerta de gripă s-a declanşat cu două săptămâni în urmă, în continuare nu există niciun caz şi nici măcar o suspiciune de îmbolnăvire în România", a adăugat ministrul Sănătăţii.

Bazac apreciază că exagerarea unor astfel de informaţii vin în contradicţie cu apelul la responsabilitate pe care Ministerul Sănătăţii l-a făcut cu numai o zi în urmă, în faţa reprezentanţilor mass-media.

New York (NY) Times prezintă pe larg, într-un articol postat pe site-ul propriu, activităţile din România ale grupului Smithfield, care deţine o fermă de porci în Mexic suspectată de apariţia gripei porcine, amintind de cazurile de pestă cu care acesta s-a confruntat în trecut pe piaţa românească.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici