Bazac: Sistemul sanitar este la fel de închistat ca înainte de 1989

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, este de acord că sistemul sanitar este unul dintre cele mai puţin reformate sistem şi că este la fel de închistat ca înainte de 1989 şi din această cauză şi-a propus să realizeze cea mai importantă reformă din sistem.

18 afișări
Imaginea articolului Bazac: Sistemul sanitar este la fel de închistat ca înainte de 1989

Bazac: Sistemul sanitar este la fel de închistat ca înainte de 1989 (Imagine: Mediafax Foto)

"Am spus de la începutul mandatului că este un sistem nereformat şi închistat. Am promis şi voi respecta ceea ce am promis: realizarea celei mai importante reforme din sistem", a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, ministrul Ion Bazac.

El a spus că reforma are trei componente, respectiv cea în care pacientul este în centrul sistemului, creşterea eficienţei şi competenţei şi descentralizarea.

"Voi respecta toate termenele de reformă asumate la începutul preluării mandatului", a mai spus Bazac.

Preşedintele Traian Băsescu a declaraat, sâmbătă, că Justiţia, Educaţia, Sănătatea s-au reformat cel mai puţin, iar explicaţia ar fi jocul şi interesul politic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici