BCR acordă credite cu dobândă subvenţionată de stat pentru reabilitarea termică a imobilelor

Banca Comercială Română (BCR) acordă credite cu dobândă subvenţionată integral de către stat pentru proprietarii de locuinţe sau asociaţiile de proprietari care vor să-şi reabiliteze termic imobilele.

212 afișări
Imaginea articolului BCR acordă credite cu dobândă subvenţionată de stat pentru reabilitarea termică a imobilelor

BCR acordă credite cu dobândă subvenţionată de stat pentru reabilitarea termică a imobilelor (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

BCR a semnat, recent, cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului o convenţie privind plata dobânzii subvenţionate aferentă creditelor bancare cu garanţie guvernamentală pentru reabilitarea termică a clădirilor de locuit.

Melania Mirea, şefa departamentului dezvoltare afaceri şi produse micro şi PFA din cadrul BCR, a menţionat că banca acordă şi consiliere pentru întocmirea dosarului de finanţare.

Guvernul a decis, la începutul lunii iulie, că proprietarii locuinţelor incluse în programul de reabilitare termică vor avea posibilitatea să finanţeze lucrarea prin credit bancar contractat cu garanţia statului şi dobândă subvenţionată, după modelul programului "Prima Casă".

În scopul reducerii consumului de energie în clădirile de locuit, creditele pot fi accesate pentru reabilitarea termică a anvelopei clădirii şi a instalaţiilor aferente. Sumele pot fi utilizate şi pentru repararea sau achiziţionarea cu montaj a unei centrale termice de bloc sau pentru o locuinţă individuală. Totodată, pot fi făcute lucrări de termo-hidro izolare a acoperişului/terasei, dar şi de înlocuire a tâmplăriei exterioare cu una performantă din punct de vedere energetic.

De asemenea, creditul se acordă şi pentru instalarea unor sisteme alternative de asigurare a energiei aferente încălzirii sau iluminatului.

Banca nu percepe niciun alt comision în afara celui de gestiune solicitat de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici si Mijlocii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici