Bebeluş intoxicat grav cu nitriţi, de la apa din fântână

Un bebeluş din oraşul arădean Sântana s-a intoxicat grav cu nitriţi, de la apa din fântână, folosită de zeci de familii care nu sunt racordate la reţeaua de apă potabilă a localităţii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

274 afișări
Imaginea articolului Bebeluş intoxicat grav cu nitriţi, de la apa din fântână

Bebeluş intoxicat grav cu nitriţi, de la apa din fântână (Imagine: Mediafax Foto)

Copilul a fost internat la secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean Arad, medicii reuşind să-l stabilizeze.

Familia copilului spune că i-a pregătit bebeluşului laptele praf cu apă din fântână, pe care o foloseşte şi la gătit.

"Din păcate, există zona Caporal Alexa din oraş care nu este racordată la reţeaua de apă, problemă pe care sperăm să o rezolvăm anul viitor. Aici, unele familii au doar fântâni de suprafaţă, a căror apă poate conţine nitriţi, proveniţi de la îngrăşămintele folosite în agricultură", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, primarul oraşului, Viorel Enache.

Conform sursei citate, localnicii au fost avertizaţi să consume doar apă din fântâni de mare adâncime, în cazul în care nu au acces la reţeua de apă potabilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici