Bebeluşii infectaţi cu stafilococ auriu: Alţi doi copii, internaţi la Spitalul Alexandrescu. Numărul cazurilor a ajuns la 12

Alţi doi copii cu infecţie cu stafilococ, de la Maternitatea Giuleşti, au ajuns vineri seară la Spitalul Grigore Alexandrescu. În total, sunt 12 bebeluşi internaţi, informează reprezentanţii unităţii spitaliceşti.

272 afișări
Imaginea articolului Bebeluşii infectaţi cu stafilococ auriu: Alţi doi copii, internaţi la Spitalul Alexandrescu. Numărul cazurilor a ajuns la 12

Bebeluşii infectaţi cu stafilococ auriu: Alţi doi copii, internaţi la Spitalul Alexandrescu. Numărul cazurilor a ajuns la 12

Numărul copiilor internaţi cu stafilococ a ajuns la 12, după ce vineri, alţi doi au fost aduşi la Spitalul Grigore Alexandrescu, informează reprezentaţii instituţiei. Şi aceşti copii provin de la Maternitatea Giuleşti.

Potrivit sursei citate, din cei patru copii intenraţi, care aşteptau rezultatul analizelor, la trei dintre ei a fost depistat stafilococ auriu meticilino rezistent. La al patrulea bebeluş încă este aşteptat rezultatul, precum şi la cei doi copii recent internaţi.

Directorul medical al Maternităţii Giuleşti, Dinu Albu, a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută vineri, că decizia DSP de a sista internările este una pripită şi prematură, având în vedere că nu există rezultate finale ale verificărilor, subliniind că cere cu celeritate analiza probelor, ca unitatea să-şi reia activitatea.

Însă, primele rezultate ale analizelor de la Maternitatea Giuleşti, transmise publicităţii vineri seară, arată că a fost depistat stafilococ auriu pe scutecul unui copil internat într un salon de normoponderali, dar şi s-au găsit şi germeni mezofili şi hemolitici într-un salon de leuze, arată Ministerul Sănătăţii.

„Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a anunţat Ministerul Sănătăţii că, în data de 28 noiembrie 2018, inspectorii sanitari au recoltat mai multe probe igienico - sanitare si exudate nazale din Spitalul Clinic de OG "Panait Sârbu". Astfel, au fost recoltate 40 de probe AMF (aeromicroflora), 5 probe de ape sterile, 20 teste de salubritate din mai multe săli de operaţie, saloane, secţii ATI, blocuri operatorii, precum si 10 exudate nazale de la medici şi asistente medicale, 10 teste igienico - sanitare de pe mâini tot de la medici şi asistente medicale, 10 teste de sterilitate recoltate din diverse truse medicale”, informează Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, primele rezultate ale probelor lucrate în laboratorul DSPMB evidenţiază prezenţa stafilococului auriu pe suprafaţa unui scutec al unui copil internat într un salon de normoponderali, precum şi prezenţa germenilor mezofili şi hemolitici într-un salon de leuze.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici