Bebeluşul ars în incubator va fi externat miercuri

Bebeluşul care a suferit arsuri după ce a fost uitat în incubator la Maternitatea Bucur, în urmă cu două luni, va fi externat, miercuri, din Spitalul "Grigore Alexandrescu", întrucât părinţii vor să îl boteze, a declarat agenţiei MEDIAFAX managerul unităţii sanitare, Dan Enescu.

27 afișări
Imaginea articolului Bebeluşul ars în incubator va fi externat miercuri

Bebeluşul ars în incubator va fi externat miercuri, părinţii vor să îl boteze (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Managerul Spitalului de Copii "Grigore Alexandrescu" a spus că micuţul se simte foarte bine şi că recuperarea sa după operaţia de transplant a decurs bine din punct de vedere medical.

Enescu a precizat că vroia să îl mai ţină pe bebeluş în spital până când condiţiile meteorologice se vor îmbunătăţii. Marţi, după ce a avut încă o discuţie cu părinţii, aceştia i-au spus că ar vrea să plece din spital pentru a-şi boteza copilul.

"Mi-au spus că au vorbit deja cu preotul, au aranjat totul şi că ar vrea să-l boteze pe micuţ. Mama lui este atât de emoţionată, de câte ori ne întâlnim izbucneşte în plâns amintindu-şi prin ce a trecut. I se pare o minune ceea ce s-a întâmplat până la sfârşit cu micuţul ei. Copilul a recuperat foarte bine după operaţia de transplant, încât nu a fost nevoie să mai facem alte intervenţii", a adăugat Enescu.

Alexandru s-a născut în 11 noiembrie, la Maternitatea Bucur şi a fost operat prima dată în 16 noiembrie, la Spitalul "Grigore Alexandrescu", pentru arsură extensivă profundă. Medicii de la Spitalul "Grigore Alexandrescu" i-au făcut atunci transplant de piele, înlăturând 18 la sută din suprafaţa carbonizată când a fost uitat în incubator.

Ulterior, bebeluşul a fost operat în 2 decembrie. "Am prelevat piele de pe coapsa dreaptă şi am acoperit partea arsă a obrazului şi urechii stângi. Operaţia a decurs bine, dar copilul va fi monitorizat până la 18 ani. El va fi adus periodic la control şi, probabil până la trei, chiar cinci ani vor fi văzute semnele operaţiilor", preciza atunci managerul Dan Enescu.

Medicul spunea că bebeluşul a depăşit aceste suferinţe având imunitate de la mamă şi cea dată de alăptarea la sân.

Familia copilului a dat în judecată asistenta care a uitat copilul în incubator, dar şi spitalul, cerând daune de un milion de euro.

În paralel, Parchetul instanţei supreme a început urmărirea penală faţă de asistenta care l-a uitat pe Alexandru în incubator.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici