Bebeluşul care a murit la "Grigore Alexandrescu" era în procedură de plasament

Fetiţa de şase luni, care a murit luni la Spitalul "Grigore Alexandrescu", era în procedură de plasament, fiind în grija unei prietene a mamei sale, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, secretarul de stat de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului (ANPDC), Ileana Savu.

126 afișări
Imaginea articolului Bebeluşul care a murit la "Grigore Alexandrescu" era în procedură de plasament

Bebeluşul care a murit la "Grigore Alexandrescu" era în procedură de plasament (Imagine: Elvira Gheorghiţă/Mediafax Foto)

Ileana Savu a precizat că fetiţa avea doar mamă care, după naştere, a dat o declaraţie prin care a cerut să dea copilul în plasament la o prietenă de-a sa.

Astfel, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) - Sector 6 a efectuat o anchetă socială, după care s-au făcut demersurile necesare pentru plasament în Ilfov, mama copilului fiind din Chiajna.

"Există toate actele la dosar, doar că nu s-a finalizat plasamentul", a explicat, pentru MEDIAFAX, secretarul de stat de la ANPDC.

În momentul în care copilul s-a îmbolnăvit, acesta era deja în grija prietenei mamei sale.

Bebeluşul, o fetiţă de de şase luni, a decedat, luni după-amiază, la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti. Conducerea unităţii medicale susţine că copilul era în comă atunci când a fost adus, iar poliţia a declanşat o anchetă în acest caz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici