Becali a cerut ridicarea interdicţiilor pentru a-şi putea face campanie electorală

George Becali a cerut instanţei ridicarea interdicţiilor impuse de judecători care au decis eliberarea sa din arest pentru a-şi putea pregăti campania electorală, fiind candidat PRM pentru Parlamentul European, Judecătoria sectorului 1 urmând să ia în discuţie solicitarea în 11 mai.

14 afișări
Imaginea articolului Becali a cerut ridicarea interdicţiilor pentru a-şi putea face campanie electorală

Becali a cerut ridicarea interdicţiilor pentru a-şi putea face campanie electorală (Imagine: Mediafax Foto)

"Având în vedere faptul că începând cu data de 8 mai 2009 în vederea exercitării drepturilor şi obligaţiilor electorale prevazute de Legea 33/2007 modificată şi republicată, urmează a mă deplasa în ţară pentru întâlniri cu alegătorii, asigurându-mi astfel o campanie electorală în conformitate cu dispoziţiile legale. Ţinând cont de faptul ca alegerile pentru Parlamentul European au loc la data de 7 iunie 2009 vă solicit ridicarea controlului judiciar", se arată în cererea depusă la instanţă.

De asemea, George Becali a cerut ca în cazul în care instanţa nu îi ridică toate interdicţiile să îi încuviinţeze să părăsească Capitala şi judeţul Ilfov în perioada 8-11 mai, pentru a se deplasa la Iaşi pentru o întâlnire electorală a Fililalei PRM Iaşi, ca "prim obiectiv al campaniei electorale pentru alegerile parlamentare a Partidului România Mare, partid pe ale cărui liste candidez".

Tribunalul Bucureşti a dispus în 17 aprilie liberarea provizorie a finanţatorului echipei Steaua, impunându-i o serie de obligaţii: să nu depăşească limita teritorială a Capitalei şi a judeţului Ilfov, decât cu încuviinţarea organelor judiciare, să se prezinte la organul de urmărire penală sau, după caz, la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să se prezinte la secţia de poliţie în a cărei rază îşi are domiciliul, conform programului întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat, să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea Tribunalului Bucureşti, să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme.

De asemenea, judecătorii au dispus ca Becali, pe timpul liberării provizorii, să nu se apropie de persoanele vătămate, membrii familiilor acestora, persoanele împreună cu care a comis faptele, martori, experţi, şi să nu comunice cu acestea direct sau indirect, să nu se afle în locuinţele persoanelor vătămate.

Totodată, instanţa îi atrage atenţia în hotărâre că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, se va lua faţă de el măsura arestării preventive.

Într-o acţiune înaintată Judecătoriei sectorului 1, avocaţii lui George Becali au cerut ridicarea acestor interdicţii, pentru a-şi putea face campania electorală.

În 2 aprilie, Becali a fost reţinut de procurori, fiind acuzat, alături de Cătălin Otto Zmărăndescu, Ştefan Dediu, Nicolae Dumitraşcu, Dumitru Beciu şi Marius Petrinel Geavela, de trei fapte de lipsire de libertate în mod ilegal. Dediu este acuzat şi de uz de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, fără drept.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici