Becali: Eu sunt în boxa acuzaţilor, iar hoţii sunt liberi

Gigi Becali a susţinut, în ultimul cuvânt în faţa instanţei, că este "de-a dreptul stupefiat" de situaţia în care se află, el fiind în boxa acuzaţilor, în timp ce cei care i-au furat maşina şi care, ulterior, au făcut plângere împotriva lui pentru lipsire de libertate sunt liberi şi necondamnaţi.

26 afișări
Imaginea articolului Becali: Eu sunt în boxa acuzaţilor, iar hoţii sunt liberi

Becali: Eu sunt în boxa acuzaţilor, iar hoţii sunt liberi (Imagine: Mediafax Foto)

La începutul declaraţiei, Becali a pus mâna dreaptă pe Biblie arătând că "jură în faţa lui Dumnezeu să spună numai adevărul pe care el îl ştie despre tot acest caz".

"Esenţial e că eu sunt aici pentru că am fost un om bun şi din cauza milosteniei mele. Am să vă povestesc tot ce ştiu şi ce s-a întâmplat, aşa cum am văzut eu, pentru că nu pot să spun sau să declar ca adevărat ceea ce eu nu am văzut sau ştiu din auzite. Merg la bar. Opresc maşina, dar las motorul deschis pentru că voiam să fie cald. Era frig. Ies 10 zece minute. Când ies, nu e maşina. Am râs. Rog un băiat de-al meu să mă ducă... Ei (n.r. – bodyguarzii), intrigaţi. «Dom'ne, să găsim maşina»", a arătat pe parcursul declaraţiei, George Becali.

În continuare, Becali a spus că nu înţelege "de unde izvorăşte atâta răutate din partea procurorului anchetator" când acesta "îi ştie pe cei trei hoţi ca fiind persoane cu antecedente".

"Am spus «Dom'ne procuror, i-aţi întrebat pe ăia trei de mi-au furat maşina, dacă sunt recidivişti?». Deci, infractorul e parte vătămată. Asta m-a derutat cel mai mult. Pentru ce arestarea asta preventivă", s-a întrebat retoric Becali.

El a revenit la povestea cu intriga bodyguarzilor.

"Băieţii intrigaţi: «Să găsim maşina». Cum? Îl sunăm pe Amaru. «Băi, e supărat şefu'»", a continuat să povestească Becali.

Becali a arătat apoi că, în urma discuţiei cu Amaru, purtată de oamenii săi, s-a aflat că maşina lui ar fi avut montate deja numere de Germania şi că cei care i-au luat-o, i-ar fi cerut 20.000 de euro ca să şi-o poată recupera.

"Ăsta zice: «Tre' să dai 20.000 de euro ca să iei trei maşini». Nu dau 20.000 unor hoţi numai din onoare, nu e vorba de maşină", a precizat Becali. El a mai arătat că, în acel moment, i-a sunat pe bodyguarzi să se ducă cu pretextul că vor da cei 20.000 pentru maşini, dar de fapt să ia maşina şi să-i ducă pe cei trei hoţi la poliţie.

Becali a jurat încă o dată în faţa instanţei că, atunci când i-a trimis pe bodyguarzii săi să aducă maşina, le-a spus în mod expres "să nu se atingă nici măcar de un fir de păr din capul lor", ci să-i ducă la poliţie.

"Ce s-a întâmplat, nu ştiu", a conchis Becali, precizând că el ştie că doi dintre bodyguarzii lui au pistol cu glonţ de cauciuc.

"Eu nu ştiu ce s-a întâmplat după ce bodyguarzii au plecat să aducă maşina. Că s-a tras, că s-au fugărit, eu nu am de unde să ştiu. Ştiu că m-a sunat unul dintre bodyguarzi să-mi spună că cei trei vor să vorbească cu mine. Ordinul meu a fost clar: «Nu vă atingeţi de niciun fir de păr». La bar le-am spus din nou oamenilor mei să nu mai scoată un cuvânt la adresa celor trei şi să nu se atingă de ei sub nicio formă. A sunat nevasta lu' ăla şi ăla mi-a dat mie telefonul să răspund la el spunându-mi că sună nevastă-sa. Când am deschis, s-a auzit în telefon cum plânge un copil. Atunci, mi s-a făcut milă. Am stat să mă gândesc dacă să-i dau la poliţie sau nu. M-am gândit că, dacă îi dau la poliţie, mă declară că nu ştiu ce. Atunci i-am pus să dea declaraţii. Eram nehotărât. M-am mai gândit o dată. Dar ei au început că: «Bă, nea Gigi, mă nenoroceşti. Că am mandat.»", a decarat Becali, arătând apoi, în mod ironic, că deşi ar fi existat un mandat de urmărire pe numele unuia din cei trei hoţi, presupusul hoţ este acum, totuşi, parte vătămată în dosarul lui.

Gigi Becali a arătat că i-a pus să jure pe cei trei că nu vor face niciodată tâlhării. El a mai spus că a fost atât de bun cu hoţii încât, la plecarea lor, le-a dat câte 50 lei , pentru că nu aveau bani de taxi şi "erau lefteri".

Becali a mai spus că nu poate înţelege cum, după două-trei săptămâni, i s-a spus la B1TV "că dacă nu dă 50.000, cei trei vor face denunţ împotriva lui".

"Doamna judecător a spus că dacă Becali ar fi regretat şi se căia, nu i-ar fi dat 29 de zile. Adică, bă Becali, mai degrabă recunoşti, ca să iei cinci ani, decât să taci şi să iei 29 de zile", a interpretat Becali pe baza motivării Judecătoriei sectorului 1.

Becali a mai arătat încă o dată, indignat, că nu poate înţelege cum se face că, atâta vreme cât el este considerat un pericol social concret, atât de multă lume vine şi îl susţine, întrebând-o pe doamna procuror de şedinţă "cum îi mai apăraţi aşa vehement pe infractori".

La acest moment, preşedintele de complet a intervenit prompt, explicându-i lui Becali că nu se poate adresa direct procurorului.

Becali şi-a cerut imediat scuze, arătând că nu mai are ce să declare.

Becali şi-a încheiat pledoaria, arătând că el ştie că "poliţia face aranjamente, procurorii fac înţelegeri cu infractorii şi nu cunosc legea", explicând că cei trei presupuşi hoţi, care l-au denunţat în acest caz "sunt oameni care ar trebui să primească câte 30 de ani de închisoare cu izolare".

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au rămas în pronunţare în cazul eliberării lui Gigi Becali şi a altor patru persoane arestate în primă instanţă, pentru sechestrarea unor presupuşi hoţi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici