Becali nu exclude o cerere de graţiere către preşedintele Băsescu: "Eu o cer. Vrea - bine, nu vrea să o dea - iar bine"

Parlamentarul George Becali a declarat, luni, după anunţul privind condamnarea sa, răspunzând unei întrebări, că nu exclude varianta de a cere preşedintelui Traian Băsescu graţierea sa, menţionând că se simte trădat de statul român şi că va utiliza toate mijloacele legale împotriva sentinţei.

1806 afișări
Imaginea articolului Becali nu exclude o cerere de graţiere către preşedintele Băsescu: "Eu o cer. Vrea - bine, nu vrea să o dea - iar bine"

Traian Becali şi Traian Băsescu, în 2006 (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Întrebat dacă ia în calcul să ceară să fie graţiat de către şeful statului, Becali a răspuns că la acest demers s-a gândit prima dată după aflarea sentinţei.

"Păi prima dată la asta m-am gândit", a spus Becali, care nu s-a arătat deranjat de faptul că este nevoit să apeleze la preşedintele Traian Băsescu, deşi s-a declarat a fi împotriva acestuia.

Întrebat dacă se pune astfel la dispoziţia lui Traian Băsescu, deşi anterior era împotriva şefului statului, Becali a spus: "Dar de ce să nu? Şi care e treaba? Ce, mi-e ruşine? Mi-e ruşine să cer libertatea mea pentru familia mea? Care e treaba? Ce, un act creştinesc, ţi-e ruşine să-l ceri? Sau ce, dacă-l face, un act creştinesc, îi e ruşine?".

Becali a spus că va face orice pentru a fi liber.

"Toate demersurile pe care le pot face - smerenie, orice - le voi face pentru ca să fiu liber pentru familia mea. Nu-mi cad galoanele dacă cer. Se poate? E legal? Se întâmplă să ceri preşedintelui graţierea? Eu o cer. Vrea - bine, nu vrea să o dea - iar bine", a mai spus Becali.

Parlamentarul George Becali a declarat, luni, că va merge acasă, la familie, menţionând că roagă organele în drept "să aibă un minimum de decenţă şi eleganţă" şi să îl aştepte să se prezinte singur, să nu îi trimită mascaţi la poartă, el adăugând că va ataca decizia la CEDO.

Becali a fost condamnat definitiv, luni, de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN, iar fostul ministru Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină au primit câte doi ani de închisoare, tot cu executare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici