Becali: Procurorii nici nu mă vor chema "să ne jucăm", nici teren n-a fost, nici ministru nu era

Gigi Becali a declarat, vineri, că procurorii au dat o stenogramă pentru că este senzaţional, "Hrebenciuc, Becali", şi că poate spune că a dat terenuri tuturor miniştrilor lui Ceauşescu şi Iliescu, precizând că sigur nu îl cheamă să se joace, pentru că "nici teren nu a fost, nici ministru nu era".

220 afișări
Imaginea articolului Becali: Procurorii nici nu mă vor chema "să ne jucăm", nici teren n-a fost, nici ministru nu era

Becali: Procurorii nici nu mă vor chema "să ne jucăm", nici teren n-a fost, nici ministru nu era (Imagine: Alex Moise/Mediafax Foto)

"Nu ştiu ce teren, să mă cheme dacă vor să ne jucăm. Nu ştiu ce teren sau ministru, dar dacă vor să ne jucăm să mă cheme la DNA şi ne jucăm. La cât de multe terenuri am dat, nu ştiu despre ce e vorba. Eu am dat terenuri la toţi miniştrii lui Ceauşescu şi Iliescu. Mie îmi place subiectul ăsta şi vreau să mă joc. Ei au dat o stenogramaă pentru că e senzaţional... Hrebenciuc, Becali... Dar nu cred că ei mă vor chema să ne jucăm", a spus finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali.

El a precizat că până la urmă procurorii nici nu îl vor chema "să ne jucăm, nici teren nu a fost, nici ministru nu era".

Gheorghe Becali este vizat în dosarul privind finanţarea campaniei electorale din 2009 a lui Mircea Geoană, după ce ar fi dat un teren unui ministru, procurorii DNA verificând dacă tranzacţia a fost legală.

Informaţia provine din volumele de urmărire penală ale dosarului în care procurorii DNA i-au trimis în judecată pe liderul PSD Brăila, Gheorghe Bunea, Ioan Niculae şi directorul Viorel Bărac, de la InterAgro, precum şi pe Gheorghe Teodorescu de la INSOMAR, în cazul finanţării campaniei electorale prezidenţiale din 2009 a candidatului PSD Mircea Geoană.

În material se arată că alte posibile infracţiuni care vor fi verificate vizează o discuţie dintre Hrebenciuc şi Becali, din 21 mai 2010, în care se vorbeşte despre un teren în suprafaţă de un hectar oferit de Gheorghe Becali unui ministru.

Direcţia Naţională Anticorupţie i-a trimis în judecată, miercuri, pe liderul PSD Brăila, Gheorghe Bunea, Ioan Niculae şi directorul Viorel Bărac, de la InterAgro, precum şi pe Gheorghe Teodorescu de la INSOMAR, toţi fiind acuzaţi în legătură cu finanţarea partidelor politice.

Dosarul a fost trimis la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti.

De asemenea, procurorii arată, în rechizitoriu, că a fost constituit un nou dosar, în care urmează să fie cercetate infracţiunile de folosire a influenţei sau a autorităţii politice, fals în înscrisuri şi spălare de bani, fapte comise de Gheorghe Teodorescu, de la INSOMAR, alături de Viorel Hrebenciu, Robert Negoiţă, dar şi oameni de afaceri precum Sebastian Ghiţă şi Emilian Dinescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici