Becali, supărat că cererea sa de a pleca din ţară e judecată de un magistrat care i-a decis arestarea

Tribunalul Bucureşti judecă, joi, contestaţia lui Gigi Becali, care a obţinut un mandat de europarlamentar, faţă de decizia prin care i s-a interzis să părăsească ţara, finanţatorul FC Steaua fiind nemulţumit că din complet face parte un judecător care, anterior, s-a pronunţat pentru arestarea lui.

19 afișări
Imaginea articolului Becali, supărat că cererea sa de a pleca din ţară e judecată de un magistrat care i-a decis arestarea

Becali, supărat că cererea sa de a pleca din ţară e judecată de un magistrat care i-a decis arestarea (Imagine: Mediafax Foto)

Tribunalul Bucureşti judecă, joi, contestaţia lui Gigi Becali faţă de decizia prin care, în 9 iunie, Judecătoria Sectorului 1 i-a interzis să părăsească ţara.

Din completul de judecată face parte George Matei Dorel, cel care a hotărât menţinerea deciziei de arestare a lui Becali luată de instanţa Judecătoriei Sectorului 1, prima oară.

Din acest motiv, Becali a dorit să părăsească sala de judecată, fiind nemulţumit.

Judecătoria Sectorului 1 (JS1) a arătat în motivarea deciziei din 9 iunie, că solicitarea lui Becali argumentată pe faptul că a devenit europarlamentar este prematură, pentru că validarea alegerilor din 7 iunie se va face în 11 iunie.

"Instanţa nu va analiza prezenta cerere în raport de susţinerile orale ale apărătorului petentului cu privire la calitatea de europarlamentar a acestuia, apreciind ca prematură invocarea acestei calităţi, având în vedere că, potrivit calendarului stabilit de Autoritatea Electorală Permanentă, validarea rezultatelor alegerilor europarlamentare din 7 iunie se va face în 11 iunie", se arată în decizia JS1.

De asemenea, judecătorul a arătat că interdicţia de a părăsi ţara este o situaţie mai favorabilă decât cea iniţială, de a părăsi Capitala şi judeţul Ilfov, şi apreciind că Becali s-a conformat dispoziţiilor anterioare ale instanţelor de judecată, a aplicat interdicţia pe care a considerat-o proporţională şi conformă cu scopul măsurilor preventive.

George Becali a făcut o cerere de ridicare a măsurilor impuse de controlul judiciar, după ce la sfârşitul lunii trecute şi-a retras de pe rol o solicitare asemănătoare, dar în care cerea să îi fie permisă pelcarea din ţară pentru a-şi petrece vacanţa la Monte Carlo.

Potrivit rezultatelor parţiale de la alegerile de duminică, Becali a obţinut un mandat de europarlamentar, fiind propus candidat pe listele PRM în timp ce se afla în arest preventiv.

Gigi Becali a obţinut, la aceeaşi instanţă, posibilitatea de a merge în campania electorală, în ţară. În 7 mai, Judecătoria sectorului 1 Bucureşti a admis în parte un capăt de cerere a lui Gigi Becali, candidat PRM la europarlamentare, de a-şi face campanie electorală în ţară, respingând solicitarea acestuia de a pleca în străinătate.

Becali fusese arestat în 3 aprilie, fiind acuzat, alături de alte cinci persoane - Cătălin Otto Zmărăndescu, Ştefan Dediu, Nicolae Dumitraşcu, Dumitru Beciu şi Marius Petrinel Geavela - de trei fapte de lipsire de libertate în mod ilegal, infracţiune pedepsită cu închisoare de la 7 la 15 ani. Cei şase au fost acuzaţi că, în ianuarie, au prins şi sechestrat trei bărbaţi care îi furaseră maşina omului de afaceri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici