Becali vrea înapoi donaţia pentru Catedrala Mântuirii

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a cerut Arhiepiscopiei Bucureştilor banii pe care i-a donat pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului, pentru a-i da călugărilor de la Muntele Athos.

158 afișări
Imaginea articolului Becali vrea înapoi donaţia pentru Catedrala Mântuirii

Becali şi-a cerut înapoi donaţia pentru Catedrala Mântuirii

Gigi Becali a spus, marţi, la Tribunalul Bucureşti, unde a venit pentru procesul în care vrea să îşi recupereze banii confiscaţi de procurorii DNA în dosarul "Valiza, că a cerut Arhiepiscopiei Bucureştilor să le dea călugărilor de la Muntele Athos banii pe care i-a donat pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului.

"Am zis banii, pentru că nu au făcut nimic să ... Le-am dat contul să îi dea la Muntele Athos. Nu-i iau eu, direct ei să îi doneze, să îi transmită călugărilor de la Muntele Athos. Sunt zece conturi", a spus Becali, răspunând unei întrebări legate cererea lui de a-şi retrage banii donaţi pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului.

Întrebat dacă are probleme cu banii, Becali a răspuns că da şi că vrea ca suma donată pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului să fie dată călugărilor de la Muntele Athos.

"Da, am probleme cu banii şi vreau să se ducă banii la Muntele Athos. Da, am probleme ... Pentru că ei ... De ce să fure banii şi de ce ... N-au făcut nimic cu banii. Au făcut ceva? Am dat banii de un an şi ceva, nu au făcut nimic. Să se ducă acolo, că acei călugări au nevoie de bani. De ce îi ţin ei?", a spus Becali.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Românei, părintele Constantin Stoica, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că Gigi Becali a făcut o donaţie de două milioane de dolari, în toamna anului trecut, pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului, după care Patriarhul Daniel i-a mulţumit acestuia printr-o scrisoare oficială şi i-a oferit "Crucea Moldavă" în semn de recunoştinţă pentru gestul său.

Potrivit părintelui Stoica, cu câtva timp în urmă Gigi Becali a cerut Arhiepiscopiei Bucureştilor returnarea banilor, iar reprezentanţii instituţiei i-au răspuns, în urmă cu câteva zile, că acest lucru nu este posibil întrucât, potrivit Legii cultelor şi Codului civil, orice donaţie care se face în România nu mai poate fi returnată, ea rămânând la dispoziţia celui care a primit-o pentru a fi folosită în scopul în care a fost oferită.

Părintele Stoica a mai spus că lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului vor începe în aprilie 2009 şi că în prezent se fac "structuri tehnice" pentru clădire.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici