BEI va finanţa cu 465 milioane euro tronsonul de metrou Universitate-Pantelimon

Banca Europeană de Investiţii (BEI) va acorda României un împrumut de 465 milioane de euro pentru a finanţa construcţia tronsonul de metrou Universitate-Pantelimon a magistralei 5, pentru care lucrările au început pe tronsonul Drumul Taberei-Operă.

158 afișări
Imaginea articolului BEI va finanţa cu 465 milioane euro tronsonul de metrou Universitate-Pantelimon

BEI va finanţa cu 465 milioane euro tronsonul de metrou Universitate-Pantelimon (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Primul tronson al magistralei 5 este finanţat tot dintr-un credit BEI, în valoare de aproape 400 de milioane de euro.

Ceremonia de semnare a contractului va avea loc la sediul Ministerului Finanţelor Publice în data de 16 decembrie.

Tot în aceeaşi zi va fi semnat şi un contract de finanţare între România şi BEI de 32,65 milioane euro şi subîmprumutarea acestuia către SC Electrocentrale Paroşeni SA, pentru proiectele de investiţii de mediu "Schimbarea tehnologiei actuale de colectare, transport şi depozitare a zgurii şi cenuşii" şi "Instalaţie de desulfurare a gazelor de ardere".

Contractele de finanţare vor fi semnate din partea României de către ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu, iar din partea BEI de către vicepreşedintele instituţiei Wilhelm Molterer.

La ceremonie vor mai participa ministrul Transporturilor Anca Boagiu, precum şi ministrul Economiei Ion Ariton.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici