Bejinariu: Preţul gazelor naturale s-ar putea reduce cu până la 30%

Deputatul PSD de Suceava Eugen Bejinariu a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că preţul gazelor naturale s-ar putea reduce cu până la 30 la sută.

42 afișări
Imaginea articolului Bejinariu: Preţul gazelor naturale s-ar putea reduce cu până la 30%

Bejinariu: Preţul gazelor naturale s-ar putea reduce cu până la 30%

Bejinariu a spus că printre măsurile de stânga ale actualului guvern sunt şi cele ce prevăd diminuarea preţului gazelor naturale, cu trei la sută de la 1 mai şi cu alte cinci la sută de la 1 iulie.

"După analizele specialiştilor PSD, diminuarea preţului gazelor poate să ajungă până la 30 la sută", a spus Bejinariu.

El a amintit că din campania electorală de anul trecut PSD a avut un proiect de diminuare a preţului gazelor naturale şi energiei electrice destinate consumului casnic, "pentru a veni în sprijinul cetăţeanului".

El a subliniat că şi în condiţiile în care la guvernare PSD are ca partener un partid de dreapta proiecte sociale primează.

Premierul Emil Boc a anunţat în urmă cu o săptămână că preţul la gazele naturale va fi redus cu încă cinci la sută de la 1 iulie, suplimentar diminuării cu trei la sută decise anterior pentru 1 mai.

Preţurile la gaze au scăzut cu trei la sută la 1 mai, iar distribuitorii susţin că tarifele nu le acoperă costurile.

Preşedintele ANRE a declarat, la începutul lunii mai, că preţul plătit de populaţie pentru gaze şi electricitate ar putea să scadă la 1 iulie, însă a arătat că autoritatea nu are încă datele care să justifice o astfel de măsură, deoarece nu dispune de toate evaluările.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici