Beneficiarii pensiilor de serviciu primesc drepturile recalculate din 14 septembrie

Beneficiarii pensiilor de serviciu, cu excepţia celor militare de stat, ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor, vor încasa, din 14 septembrie, noile cuantumuri ale drepturilor de pensie, informează, marţi, Casa de Pensii.

107 afișări
Imaginea articolului Beneficiarii pensiilor de serviciu primesc drepturile recalculate din 14 septembrie

Beneficiarii pensiilor de serviciu primesc drepturile recalculate din 14 septembrie (Imagine: Luiza Puiu/Mediafax Foto)

Casa Naţională de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale (CNPAS) precizează că pensiile de serviciu ale personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea, pensiile de serviciu ale personalului diplomatic şi consular, pensiile de serviciu ale funcţionarilor publici parlamentari, pensiile de serviciu ale deputaţilor şi senatorilor, pensiile de serviciu ale personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă, pensiile de serviciu ale personalului Curţii de Conturi au fost recalculate, potrivit algoritmului de calcul prevăzut de Legea 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale.

"Noile decizii de pensie, însoţite de buletinele de calcul, au fost transmise beneficiarilor prin poştă sau au fost ridicate personal de către aceştia de la sediile caselor teritoriale de pensii, acţiunea având termen de finalizare data de 1 septembrie 2010. Începând cu data de 14 septembrie 2010, beneficiarii pensiilor de serviciu urmează să încaseze noile cuantumuri ale drepturilor de pensie, plata efectuându-se în funcţie de opţiunea iniţială a acestora, prin poştă sau prin cont bancar", se arată în comunicatul remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

CNPAS precizează că pensiile militare de stat şi pensiile de stat ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor sunt în prezent în proces de recalculare, potrivit algoritmului de calcul prevăzut de Legea 19/2000 referitor la sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, de către instituţiile în evidenţa cărora se află persoanele beneficiare.

"Datorită numărul mai mare de beneficiari ai acestor pensii, termenul de finalizare al procesului de recalculare, va fi până la data de 1 ianuarie 2011", se mai arată în comunicat.

Premierul Emil Boc a anunţat, în iulie, că până la 1 septembrie vor fi recalculate 6.250 pensii speciale ale personalului auxiliar din instanţe, diplomaţilor, parlamentarilor, personalului aeronautic şi al Curţii de Conturi, iar până la sfârşitul acestui an vor fi recalculate 168.000 de pensii militare de stat, urmând ca acestea să fie achitate într-un nou cuantum după 1 ianuarie 2011. Nu vor fi diminuate pensiile militare de stat mai mici de 3.000 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici