Berceanu a inaugurat podurile de pe DN 2 M, reconstruite după inundaţiile din 2005

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a inaugurat vineri podurile de pe DN 2M Focşani-Odobeşti-Andreiaşu de Jos, distruse în urma inundaţiilor din 2005 şi reconstruite în urma unei investiţii de aproximativ 40 de milioane de euro, din care peste 32 de milioane de euro finanţare europeană.

96 afișări
Imaginea articolului Berceanu a inaugurat podurile de pe DN 2 M, reconstruite după inundaţiile din 2005

Vrancea: Berceanu a inaugurat podurile de pe DN 2 M, reconstruite după inundaţiile din 2005 (Imagine: Alex Chitu/Mediafax Foto)

Ministrul Transporturilor a verificat câteva dintre podurile reconstruite peste Milcov, din comunele vrâncene Broşteni, Mera şi Reghiu.

Podurile au fost construite de companiile Vega 93 şi Arcada Company din Galaţi, fiind reconstruite 16 poduri şi doar unul reabilitat.

Locuitorii din zonă i-au cerut ministrului Berceanu să fie reabilitat şi drumul DN 2M Focşani-Odobeşti-Andreiaşu.

"Podurile sunt de Uniunea Europeană, iar drumul de Evul Mediu. Dacă mai mergeţi puţin pe acest drum nici pantofii în picioare nu îi mai ţineţi", i-a spus un localnic ministrului Berceanu.

În replică, Berceanu a afirmat că prioritatea a fost refacerea bazei drumului afectat de inundaţii.

"La acel moment s-a făcut un proiect de refacere completă, de circa 96 milioane euro. Neavând la dispoziţie bani decât pentru aceste lucrări, s-a decis să se refacă doar ce înseamnă baza drumului, adică apărări de maluri şi mai ales podurile. În continuare vom încerca să găsim soluţiile financiare, nu mai avem ISPA, dar sunt alte programe, pentru a continua şi a reface îmbrăcămintea asfaltică", a susţinut Berceanu.

Lucrările de reconstrucţie a infrastructurii afectate de inundaţiile din iulie-august 2005 au beneficiat de finanţare ISPA. Valoarea finanţării europene s-a ridicat la 32,9 milioane de euro, iar cofinanţarea României a fost de 5,8 milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici