Berceanu crede că ameninţarea de la Timişoara are legătură cu demisia directorului

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, miercuri, că nu crede că alerta cu bombă de la aeroportul din Timişoara nu are legătură cu demisia fostului director al unităţii şi că va trimite Corpul de Control al ministerului să verifice activitatea economică din ultimii ani a instituţiei.

25 afișări
Imaginea articolului Berceanu crede că ameninţarea de la Timişoara are legătură cu demisia directorului

Berceanu crede că ameninţarea de la Timişoara are legătură cu demisia directorului (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

"Acolo a fost o problemă legată de nişte anunţuri de bombe, ba într-un avion, ba în alt avion, bineînţeles bombe inexistente. Măsurile care s-au luat sunt normale. Dacă vreţi să vă răspund la întrebarea pe care n-aţi pus-o, nu cred că nu are legătură toată această chestiune, adică anunţurile de bombe, cu faptul că ieri şi-a dat demisia fostul director care fusese dat mai jos. Drept urmare, în afară de Corpul de Control care o să controleze activitatea economică şi de altă natură din ultimii ani, este deja acolo mecanismul de verificare a accidentelor din aviaţie şi sunt convins că şi Poliţia şi SRI vor avea poate câte ceva de spus în legătură cu cei care au dat aceste anunţuri şi pun astfel de situaţii", a spus Berceanu, într-o conferinţă de presă.

Întrebat de jurnalişti dacă are informaţii că fostul director ar fi fost implicat în cazul de la aeroportul Timişoara, ministrul a răspuns că nu are niciun fel de informaţii şi că a spus tot ceea ce a avut de afirmat.

Alexandru Chirilă a demisionat de la conducerea Aeroportului Internaţional din Timişoara la începutul lunii ianuarie, la doar o lună de la numire, în locul său fiind numită, temporar, Rodica Alexa, care ocupase până atunci funcţia de director al Departamentului de Infrastructură şi Exploatare din cadrul aeroportului.

Alexandru Chirilă a fost numit director al Aeroportului Internaţional Timişoara la începutul lunii decembrie, după ce predecesorul său, Dan Idolu, a fost demis printr-un ordin al Ministerului Transporturilor.

Înainte de a ocupa această funcţie, Alexandru Chirilă a fost consilier al preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc.

În timpul unei vizite la Timişoara, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat că a decis schimbarea lui Dan Idolu de la conducerea aeroportului deoarece a avut mai multe plângeri legate de activitatea acestuia.

Tot în luna ianuarie, Berceanu l-a numit la conducerea Aeroportului Internaţional "Traian Vuia " din Timişoara pe Cornel Sânmărtinean, inginer şi membru în Biroul Permanent Judeţean al PDL Timiş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici