Berceanu crede că salariaţii de la metrou puteau să mai stea cu aceleaşi salarii

Ministrul interimar al Transporturilor, Radu Berceanu, a afirmat, marţi, că angajaţii de la metrou "sunt conduşi în scopuri politice", salariile lor fiind foarte bune şi că nu crede că era o problemă să rămână cu aceleaşi lefuri până la sfârşitul anului.

18 afișări
Imaginea articolului Berceanu crede că salariaţii de la metrou puteau să mai stea cu aceleaşi salarii

Berceanu crede că salariaţii de la metrou puteau să mai stea cu aceleaşi salarii (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Potrivit ministrului interimar, cei 4.200 de angajaţi sunt "în mod evident" conduşi mai degrabă în scopuri politice decât sindicale de liderul Ion Rădoi, "fost senator PSD opt ani".

"Salariile lor sunt foarte bune. Venitul mediu brut este de 3.600 de lei, venitul net 2.600 de lei. Sunt foarte mulţi care iau 5.000-6.000 de lei salariu. Nu cred că era o problemă sa mai stea până în ianuarie cu aceste salarii şi în momentul acela să se poată purta negocieri", a afirmat Radu Berceanu.

Berceanu, vizibil iritat, a spus că sindicaliştii de la metrou vor acum "să se stabilească fondul de salarii pentru 2010", cu 20 la sută mai mare decât în prezent.

"Cred ca e incoerent. Aşa cum au trăit până în 31octombrie cred ca mai pot trăi cu aceste salarii până la sfârşitul anului", a mai spus Berceanu.

Sindicaliştii din cadrul regiei Metrorex au declanşat greva generală, cerând o majorare salarială de 20 la sută, iar administraţia nu a oferit nimic în plus la salarii. "Am ajuns la grevă generală pentru că refuză să ne mărească salariile, având în vedere că productivitatea a crescut cu peste 30 la sută în 2009", afirmă Ioan Rădoi, liderul sindicatelor de la metrou, fost senator PSD, actual membru al social-democraţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici