Video Berceanu, nemulţumit de culoarea în care au fost vopsite clădirile Gării Craiova

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, care a făcut, duminică, o inspecţie la Gara Craiova, s-a arătat deranjat de faptul că o parte din clădirile gării au fost vopsite în culoarea roşie.

176 afișări

Radu Berceanu a făcut o inspecţie la Gara Craiova, care se află într-un proces de reabilitare şi modernizare din iulie 2005. Deşi directorul Regionalei CFR Craiova, Dorel Ciucă, împreună cu Viorel Călin, administratorul SC Cavi Imexco SRL, societate care a lucrat ca subantreprenor la modernizarea Gării Craiova, îl aşteptau pe Radu Berceanu în faţa instituţiei, acesta şi-a început inspecţia din zona unei intrări separate pe peronul gării.

Berceanu a fost ajuns imediat din urmă de către oficialii Regionalei CFR Craiova, cărora le-a spus nemulţumirile sale: "Nu înţeleg de ce clădirile sunt vopsite în alb şi roşu".

"Ştiţi, trenul de mare viteză european este alb şi roşu", a răspuns Viorel Călin, reprezentantul firmei care a fost subantreprenor al lucrărilor de reabilitare şi modernizare a Gării Craiova.

"Păi ce treabă are una cu alta? Aici e vorba de o arhitectură ambientală a zonei. Dacă totul e verde, ne găsirăm s-o facem noi cu roşu", a afirmat Berceanu.

El a spus că dacă imobilele ar fi fost vopsite în alb şi albastru ar fi înţeles de ce, acestea fiind culorile clubului de fotbal Universitatea Craiova: "Dacă era alb şi albastru mai ziceam că este «o iubire alb-albastră». Dar aşa? Hodorn-tronc o făcurăm cu roşu!".

Ministrul le-a spus oficialilor Regionalei CFR Craiova că vopsirea într-o anumită culoare a clădirilor reabilitate ar fi trebuit să fie stabilită de către arhitectul Gării, moment în care i s-a răspuns că nuanţa de roşu a fost stabilită de conducerea de la Bucureşti.

"Aici ar fi trebuit să stabilească arhitectul Gării. Dacă a stabilit de la Bucureşti e mai tâmpită chestia. A stabilit ăla de la Bucureşti ce culoare trebuie să aibă gara de la noi. Nu că aş avea ceva împotriva culorii roşii sau că am ceva pentru verde. Dar mi se pare că stă aşa, nu ştiu cum", a explicat Berceanu.

Lucrările de reabilitare şi modernizare a Gării CFR Craiova au început la 1 iulie 2005, licitaţia de execuţie fiind câştigată de HF Wiebe Gmb & Co. KG Germania, care a luat ca subcontractant o firmă din Craiova, SC Cavi Imexco SRL.

Potrivit directorului Regionalei CFR Craiova, Dorel Ciucă, lucrările executate până în acest moment se ridică la aproximativ 4,5 milioane de euro.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici