Berceanu nu are niciun plan de restructurare în minister

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Târgu Mureş, că nu are niciun plan de restructurări la nivelul ministerului pe care îl conduce şi al companiilor subordonate, pentru că deja a operat astfel de măsuri.

29 afișări
Imaginea articolului Berceanu nu are niciun plan de restructurare în minister

Berceanu nu are niciun plan de restructurare în minister (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Întrebat ce planuri referitoare la restructurări sau modificări de organigrame are ministerul pe care îl conduce, Berceanu a spus că niciunul, pentru că el deja a acţionat atunci când a fost nevoie.

"Niciun plan, eu de câteva ori, când am avut nevoie, am acţionat, n-am aşteptat să-mi spună nu ştiu cine. Când am venit eu, ministerul avea vreo 670 de angajaţi şi acum are 490, nu cred că mai e vreun minister cu cifre de tipul ăsta. Când a fost cu agenţiile şi aşa mai departe, de exemplu direcţia de sănătate care avea vreo 240 şi ceva de angajaţi, au mai rămas 15 pe care i-am băgat într-o altă direcţie a ministerului şi restul îşi văd de alte activităţi medicale. La CNAFER, la AFER, la toate astea (am acţionat - n.r.) mai demult şi nu trebuia să mi le spună nimeni", a spus Berceanu.

În ceea ce priveşte companiile naţionale din subordine, Berceanu a spus că în unele locuri sunt cifre deja publice, precum situaţia la CFR, unde a anunţat disponibilizarea, în 2009 şi 2010, a unui număr total de circa 15.000 de persoane.

"Sunt cifre pe care le-aţi mai văzut. Anul trecut, de la Calea Ferată am dat afară 4.700 şi ceva, iar în acest an încă 10.600. deci 15.000. pentru că erau nişte ciorchini de personal care nici ei nu ştiau ce fac acolo", a spus ministrul.

El a adăugat că la un moment dat a folosit o anumită metodă pentru unii angajaţi care erau funcţionari publici, având în vedere că "ăştia nu pot fi clintiţi, sunt ca Dumnezeu aşa".

"Şi atunci i-am chemat, le-am dat şase foi de hârtie şi am zis «scrie-mi ce-ai făcut lunea trecută pe prima hâtrie, marţea, miercurea trecută, nu ştiu ce. Şi pe a şasea, dacă n-ai ce scrie pe primele cinci, scrie sus demisie». Unii şi-au dat-o, alţii nu şi-au dat-o şi sunt cu ei în braţe în continuare", a afirmat Berceanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici