Lista de disponibilizări din sectorul feroviar, suplimentată cu 60 de persoane

Ministerul Transporturilor suplimentează lista companiilor feroviare care vor disponibiliza angajaţi cu Societatea Feroviară de Turism SFT CFR SA, care va desface contractele de muncă pentru 60 de salariaţi, astfel că numărul total al celor care vor fi concediaţi va ajunge la 10.361 de persoane.

345 afișări
Imaginea articolului Lista de disponibilizări din sectorul feroviar, suplimentată cu 60 de persoane

Lista de disponibilizări din sectorul feroviar, suplimentată cu 60 de persoane (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) justifică disponibilizarea celor 60 de angajaţi de la SFT CFR SA prin faptul că situaţia economico-financiară a companiei nu mai permite continuarea activităţii fără aplicarea unui program de restructurare şi reorganizare.

"Se estimează că nu este necesar un efort suplimentar din partea bugetului asigurărilor sociale deoarece faţă de numărul total de 10.301 salariaţi propuşi pentru disponibilizare din întregul sistem feroviar, o parte dintre aceştia vor părăsi sistemul feroviar pe cale naturală sau alte modalităţi şi nu vor mai beneficia de prevederile O.G. nr. 9/2010", se arată în proiectul de hotărâre de guvern elaborat de MTI.

Cei mai mulţi salariaţi vor fi disponibilizaţi de la CFR Marfă (6.700), următoarele două companii în funcţie de numărul concedierilor fiind CFR Călători (1.100) şi SC Întreţinere şi Reparaţii Vagoane "CFR IRV" (800).

La polul opus, compania cu numărul cel mai mic de salariaţi care ar urma să fie disponibilizaţi este SC "Sere şi Pepiniere" (15).

Restul companiilor incluse pe lista celor care vor efectua disponibilizări sunt CFR SA (600), SC "Electrificare CFR" (236), SC "Întreţinere Mecanizată a Căii Ferate" (23), SC "Tipografia Filaret" (44), SC "Informatică Feroviară" (38), SC Reparaţii Locomotive "CFR SCRL Braşov" (111), SC Vânzare Legitimaţii Călătorie "Voiaj-CFR" (73), SC Exploatare a Vagoanelor de Dormit, Cuşetă, Restaurant şi Bar "CFR - GEVARO" (41), SC Întreţinere şi Reparaţii Locomotive şi Utilaje "CFR IRLU" (500) şi CFR Ferry-Boat (20).

Persoanele care vor fi disponibilizate din sectorul feroviar de stat vor primi, pe lângă indemnizaţia de şomaj, o sumă de două ori mai mare decât salariul mediu net pe economie, la data desfacerii contractului de muncă, la care se adaugă un venit lunar de completare pentru o perioadă de 12-15 luni.

Procesul de disponibilizare a început la 8 martie şi va continua şi în luna aprilie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici