Berlusconi l-a invitat pe Oprescu la o discuţie privată la hotel şi i-a oferit un set de cravate

Premierul Italiei, Silvio Berlusconi, l-a invitat pe Sorin Oprescu la o discuţie privată la hotelul unde politicianul italian este cazat şi i-a oferit primarului Capitalei un set de cravate inscripţionate "Marinella per Silvio Berlusconi".

237 afișări
Imaginea articolului Berlusconi l-a invitat pe Oprescu la o discuţie privată la hotel şi i-a oferit un set de cravate

Berlusconi l-a invitat pe Oprescu la o discuţie privată la hotel şi i-a oferit un set de cravate (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

În timpul întâlnirii, Sorin Oprescu i-a înmânat lui Silvio Berlusconi placheta oraşului, dar şi o monografie a Bucureştiului de la începuturi până în secolul XIX. La rândul său, premierul italian i-a oferit primarului Capitalei un set de cravate confecţionate în cea mai veche ţesătorie din Italia, inscripţionate "Marinella per Silvio Berlusconi", informează, marţi, municipalitatea.

"A fost o vizită de curtoazie a domnului Berlusconi, care a venit să ne cunoască. Pot să vă spun că tratează cu multă seriozitate problema românilor în Italia şi ştie foarte bine că a început să funcţioneze un cabinet la Roma, pe care sperăm să îl punem pe picioare împreună, ca să îi putem ajuta pe ai noştri mai mult", a explicat Sorin Oprescu, citat în comunicat.

Primarul general a precizat că a stabilit să facă o vizită în luna iunie în Italia, pentru a dezvolta acest subiect, dar şi alte teme de interes pentru cele două părţi.

Tot marţi, Berlusconi a avut convorbiri private şi cu preşedintele Traian Băsescu. Discuţia dintre premierul italian şi şeful statului român a durat circa o oră, după care Silvio Berlusconi a participat la un dejun oferit de preşedintele Băsescu.

Întâlnirea cu Traian Băsescu a fost în încheierea vizitei de două zile pe care Silvio Berlusconi a făcut-o în România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici