Beuran: Nu l-am operat eu pe Nicolescu. În cazul Hayssam intervenţia chirurgicală a fost filmată

Medicul Mircea Beuran respinge acuzaţiile preşedintelui Traian Băsescu şi neagă că l-a operat pe preşedintele CJ Argeş Constantin Nicolescu, iar în ceea ce priveşte intervenţia chirurgicală în cazul Hayssam precizează că aceasta a fost filmată şi s-au făcut teste ADN care au confirmat diagnosticul.

49 afișări
Imaginea articolului Beuran: Nu l-am operat eu pe Nicolescu. În cazul Hayssam intervenţia chirurgicală a fost filmată

Beuran: Nu l-am operat eu pe Nicolescu. În cazul Hayssam intervenţia chirurgicală a fost filmată (Imagine: Elvira Gheorghita/Arhiva Mediafax Foto)

"Nu am luat parte la operatia lui Nicolescu. A făcut-o doctorul Brădişteanu, cu o echipă formată din chirurgi de la nivelul spitalului nostru. Dar sunt chirurgi cardiovasculari. (...)Dovedeşte că nu cunoaşte realitatea medicală", a afirmat Beuran, adăugând că trebuie stabilite "nişte repere anatomice - cordul e în torace, iar colonul lui Hayssam era în abdomen".

El a reamintit că operaţia căreia i-a fost supus omul de afaceri sirian Omar Hayssam a fost filmată şi că ulterior au fost făcute teste ADN care au confirmat diagnosticul.

"Operaţia pe care am facut-o eu, am mai spus, problema este bine cunoscută de cei care trebuiau să ţină minte mai mult, a fost filmată, văzută de mai multe persoane ale justiţiei şi din penitenciar, inclusiv s-au făcut teste ADN care arată că piesa care s-a scos din bolnavul Hayssam era cancer", a declarat Beuran la Realitatea TV.

El a subliniat că 8-10 persoane au filmat permanent, de când se spăla pe mâini pentru a intra în operaţie, până când a părăsit penitenciarul.

"Nu operăm nume proprii, ci oameni", a spus Mircea Beuran.

Medicul a menţionat că la el nu s-a interesat nimeni de cazul Nicolescu.

"Trebuie întrebat Brădişteanu. El a făcut toată această echipă medicală", a adăugat Beuran.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la TVR, că medicii au avut influenţă în justiţie în recursul la arestarea preventivă a lui Constantin Nicolescu, menţionând că operaţia acestuia a fost făcută de un medic care l-a operat şi pe Omar Hayssam de cancer, iar Omar Hayssam "e bine-mersi, sănătos, nu are nici urme de cancer, nu mai e plin de metastaze, cum era când l-a operat unul din medicii faimoşi ai patriei".

Omul de afaceri sirian Omar Hayssan a fost operat în 17 ianuarie 2006, la Spitalul Penitenciar Rahova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici