Biciul, limitat la cursele de cai din Marea Britanie. Care este numărul acceptat

La câteva luni după Statele Unite, Regatul Unit lansează oficial noi reguli privind utilizarea biciului la cursele de cai, aflate în oferta caselor de pariuri, rezultat al discuţiilor cu operatorii din sector.

156 afișări
Imaginea articolului Biciul, limitat la cursele de cai din Marea Britanie. Care este numărul acceptat

Revoluţie în lumea curselor de cai din Marea Britanie. Din 6 februarie 2023 vor intra în vigoare noile reguli, cu sancţiunile de rigoare, referitoare la folosirea biciului căptuşit, aşa-numita cravaşă, iniţiative propuse de un grup de conducere consultativ format din jochei, antrenori, membri ai industriei curselor, mass-media, Guvern şi cei care se preocupă de bunăstarea cailor.

Normele au fost aprobate de British Horseracing Authority (BHA), în urma unui proces amplu de consultare. Şi în Italia, o deputată de la partidul Liga Nordului, Elena Lucchini, a cerut desfiinţarea treptată a folosirii biciului.

În acest an, America a început aplicarea noilor reguli de siguranţă ale Autorităţii pentru Integritatea şi Siguranţa Curselor de Cai, începând cu 1 iulie 2022, inclusiv o limită a utilizării cravaşei.

Astfel, Regatul Unit se aliniază la regulile aprobate de verii săi de peste mări. Data de 6 februarie va fi urmată de o perioadă de „ajustare” de patru săptămâni, începând cu 9 ianuarie 2023, permiţând jocheilor timp să se adapteze la noile reguli.

În această perioadă, jocheii vor fi invitaţi să concureze conform noilor reguli, dar nu vor fi supuşi noului cadru de penalizare.

REGULI PRINCIPALE

Utilizarea biciului va fi limitată astfel: biciul poate fi folosit de maximum 7 ori într-o cursă plată şi de 8 ori într-o cursă cu obstacole.

Va funcţiona un Comitet de revizuire Whip responsabil de evaluarea tuturor curselor şi a oricăror penalităţi sau acţiuni necesare, organism care se va întruni o dată pe săptămână cu scopul de a lua în considerare penalizările pentru toate cursele.

Vor exista sancţiuni mai mari pentru încălcări repetate, inclusiv suspendări. Descalificarea este introdusă pentru infracţiunile în care biciul a fost folosit de patru ori sau mai mult peste nivelul permis în toate competiţiile (28, respectiv 32 de ori).

Aceste recomandări fac parte dintr-o serie de 20 de iniţiative. Sunt 20 de modificări concepute pentru a dezvolta o utilizare mai atentă şi mai judicioasă a biciului pentru încurajare, îmbunătăţirea stilului şi percepţia utilizării biciului, cu un accent mai mare pe educaţie.

De la publicarea propunerilor grupului de conducere, BHA a avut o lungă perioadă de discuţii tehnice cu cei mai afectaţi de noile reguli, inclusiv jochei, radiodifuzori şi industria pariurilor, pentru a discuta orice considerente logistice şi tehnice care decurg din propuneri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici