Bilanţ negru de COVID-19 în lume. Planeta trece pragul de 3 milioane de decese, la 16 luni de la declanşarea pandemiei

  • Peste 3 milioane de decese cauzate de Covid-19 au fost înregistrate oficial la nivel mondial de la apariţia virusului.
  • Regatul Unit este ţara din Europa cu cele mai multe decese din cauza Covid-19 (127.225).
  • America este ţara cea mai afectată din lume, cu 566.224 de decese.
393 afișări
Imaginea articolului Bilanţ negru de COVID-19 în lume. Planeta trece pragul de 3 milioane de decese, la 16 luni de la declanşarea pandemiei
Peste 3 milioane de decese cauzate de Covid-19 au fost înregistrate oficial la nivel mondial de la apariţia virusului în China, în decembrie 2019, potrivit unui raport realizat de AFP şi preluat de Le Figaro.
 
După o uşoară stagnare în martie, numărul deceselor zilnice este din nou în creştere în lume, cu peste 12.000 pe zi, săptămâna trecută, apropiindu-se de cele 14.500 de decese zilnice înregistrate la sfârşitul lunii ianuarie, când s-a înregistrat vârful pandemiei. 
 
Mulţi experţi consideră că cifrele pandemieii sunt subestimate, în parte din cauza lipsei de transparenţă din partea unor state precum China şi din cauza dificultăţii altor state de a produce statistici fiabile.
 
Regatul Unit, ţara din Europa cu cele mai multe decese din cauza Covid-19 (127.225), raportează acum în jur de 30 de decese în fiecare zi, după un vârf de peste 1.200 la sfârşitul lunii ianuarie. Ţara a ajuns aici după o campanie masivă de vaccinare începută în luna decembrie, care a permis administrarea a cel puţin o doză la 60% din populaţia sa adultă. 
 
America este ţara cea mai afectată din lume, cu 566.224 de decese, Beneficiile vaccinării pot fi observate şi în Israel, unde 6 din 10 persoane au primit cel puţin o doză de vaccin. Ţara raportează acum doar 6 până la 7 decese pe zi, de aproape 10 ori mai puţin decât la sfârşitul lunii ianuarie, când s-a înregistrat vârful pandemiei.
 
Brazilia este ţara cu al treilea cel mai mare număr de cazuri din lume, mai mult de 13,8 milioane, şi cu al doilea cel mai mare bilanţ al deceselor, 368.749.
 
Numărul deceselor creşte extrem de rapidă şi în India. Peste 1.000 de decese zilnice sunt înregistrate în această ţară de 1,3 miliarde de locuitori sau de nouă ori mai mult decât la începutul lunii martie, o creştere similară cu cea a contaminărilor (mai mult de 188.000 pe zi faţă de 15.000 la începutul lunii martie).
 
Peste 139 de milioane de cazuri au fost înregistrate în întreaga lume de la începutul pandemiei, cu aproximativ 730.000 de cazuri pe zi în prezent, cifră care a crescut constant de la sfârşitul lunii februarie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici