Bilanţul epidemiei de gripă din România: Boala a ucis o femeie care era vaccinată

  • Patru noi decese din cauza gripei au fost înregistrate în ultimele zile, în Alba, Prahova, Iaşi şi Bistriţa-Năsăud
  • Printre victime se numără o femeie din Prahova care era vaccinată antigripal
  • Numărul deceselor a ajuns la 39
1945 afișări
Imaginea articolului Bilanţul epidemiei de gripă din România: Boala a ucis o femeie care era vaccinată

Bilanţul epidemiei de gripă din România: Boala a ucis o femeie care era vaccinată

Patru noi decese din cauza gripei au fost înregistrate în ultimele zile, în Alba, Prahova, Iaşi şi Bistriţa-Năsăud. Printre victime se numără o femeie din Prahova care era vaccinată antigripal.

Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică, o femeie de 81 de ani din judeţul Alba, cu alte probleme medicale şi nevaccinată antigripal, a fost confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09 şi a murit duminică.

Sâmbătă a murit o altă femeie, în vârstă de 65 de ani din judeţul Prahova. Şi aceasta avea condiţii medicale preexistente, dar era vaccinată antigripal. În cazul femeii din Prahova s-a confirmat virusul gripal tip A, subtip (H1)pdm09.

O altă victimă e din Iaşi: o femeie de 67 de ani. Aceasta nu era vaccinată şi avea şi alte probleme medicale şi a murit luni.

De asemenea, un bărbat de 62 de ani din judeţul Bistriţa-Năsăud, cu condiţii medicale preexistente, dar nevaccinat antigripal, confirmat cu virus gripal tip A, nesubtipat, a murit tot sâmbătă.

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 39.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici