Bilanţul inundaţiilor în Vâlcea: 92 case distruse, peste 400 de oameni evacuaţi şi 155 salvaţi

Un număr de 92 de locuinţe au fost distruse în timpul inundaţiilor din perioada 29 - 31 iulie în judeţul Vâlcea, bilanţul realizat de autorităţile locale arătând că inundaţiile au afectat sute de case din 55 de localităţi, iar peste 400 de oameni au fost evacuaţi şi 155 salvaţi din calea apelor.

496 afișări
Imaginea articolului Bilanţul inundaţiilor în Vâlcea: 92 case distruse, peste 400 de oameni evacuaţi şi 155 salvaţi

Bilanţul inundaţiilor în Vâlcea: 92 case distruse, peste 400 de oameni evacuaţi şi 155 salvaţi (Imagine: Tudor Costi/Mediafax Foto)

Potrivit bilanţului făcut public, luni, de Prefectura Vâlcea, peste jumătate dintre localităţile judeţului Vâlcea au fost afectate de inundaţiile puternice de la sfârşitul lunii iulie.

Astfel, viiturile din perioada 29 - 31 iulie au provocat inundaţii în 55 dintre cele 89 de oraşe şi comune ale judeţului, fiind afectate localităţile Alunu, Amărăşti, Băbeni, Băile Olăneşti, Bălceşti, Bărbăteşti, Berislăveşti, Boişoara, Brezoi, Budeşti, Bujoreni, Buneşti, Călimăneşti, Copăceni, Creţeni, Diculeşti, Drăgăşani, Drăgoeşti, Fârtăţeşti, Frânceşti, Galicea, Ghioroiu, Goleşti, Grădiştea, Guşoieni, Horezu, Lăcusteni, Lăpuşata, Malaia, Mihăeşti, Milcoiu, Muereasca, Nicolae Bălcescu, Olanu, Orleşti, Păuşeşti Măglaşi, Pauşeşti Otăsău, Perişani, Popeşti, Racoviţa, Râmnicu Vâlcea, Roeşti, Roşiile, Sălătrucel, Sineşti, Slătioara, Stoeneşti, Stroeşti, Suteşti, Şirineasa, Ştefăneşti, Tomşani, Vaideeni, Vlădeşti şi Zătreni.

Viiturile puternice venite pe mai multe cursuri de apă au distrus complet 92 de locuinţe, au inundat 281 de case, 313 curţi şi 71 de beciuri. Un număr de 404 persoane au fost evacuate, iar 155 au fost salvate din calea apelor. De asemenea, două persoane şi-au pierdut viaţa după ce au fost luate de viituri.

Cea mai afectată dintre localităţi este comuna Vaideeni, unde viiturile venite pe pârâul Luncavăţ a provocat cele mai mari pagube, zeci de case dintr-un cătun fiind luate de ape.

Şi infrastructura rutieră a fost afectată, fiind inundate cinci drumuri naţionale şi 17 drumuri judeţene. De asemenea, au fost afectate cinci reţele de alimentare cu apă, două reţele de alimentare cu gaze, 12 reţele electrice şi 31 de puncte de transformare.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Vâlcea, Dan Luciani, a declarat corespondentului MEDIAFAX că autorităţile nu au stabilit până acum valoarea totală a pagubelor provocate de inundaţiile de la sfârşitul lunii iulie, în prezent lucrându-se la o astfel de evaluare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici