Birchall, despre selecţia unui şef la DNA: Am început discuţiile ca să puteam avea o bază de selecţie foarte mare

Ministrul Justiţiei Ana Birchall a declarat, marţi, că procedura de selecţie a unui şef pentru DNA va fi declanşată după ce va purta discuţii cu toţi factorii importanţi din sistemul judiciar, pentru a „avea o bază de selecţie foarte mare”.

418 afișări
Imaginea articolului Birchall, despre selecţia unui şef la DNA: Am început discuţiile ca să puteam avea o bază de selecţie foarte mare

Birchall, despre selecţia unui şef la DNA: Am început discuţiile să avem bază de selecţie foarte mare

„După cum cunoaşteţi, am început discuţiile în sistem, inclusiv cu Secţia de procurori. (...) Vreau să asigur o bază cât mai mare, de aceea am început discuţiile, le voi continua, să putem avea o bază de selecţie foarte mare. (...) Criteriile o să le anunţăm, dar de aceea am discuţii, pentru a asigura o bază cât mai largă. Doi: încredere că rezultatul va fi unul care să conducă la profesionalism şi responsabilitate”, a declarat ministrul Ana Birchall.

Declaraţiile vin în contextul în care marţi, Secţia pentru procurori a CSM discută prelungirea delegării lui Călin Nistor în funcţia de şef interimar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Călin Nistor a ocupat funcţia de adjunct al DNA din luna mai 2013.

De altfel, procurorii CSM au decis, la şedinţa din februarie 2019, delegarea lui Călin Nistor în funcţia de procuror-şef în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, iar de la acel moment Secţia a mai prelungit o dată mandatul lui. Acesta a mai fost delegat în funcţia de şef al DNA în 2013, vreme de două luni.

Călin Nistor este cel care asigură conducerea interimară a DNA în condiţiile în care, după plecarea Ancăi Jurma de la şefia instituţiei, fostul procurorul general Augustin Lazăr nu a mai făcut o propunere de interimar.

Taguri:
birchall,
dna,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici