Birourile Permanente ale Parlamentului vor decide pe tema suspendării Comisiei Călăraşi după sesizarea Parchetului

Birourile Permanente reunite ale Camerelor Parlamentului vor decide legat de suspendarea activităţii Comisiei parlamentare de anchetă privind terenurile din Călăraşi, în condiţiile sesizării Parchetului de către Corpul de Control al prim-ministrului, au hotărât senatorii, marţi, în Biroul Permanent.

53 afișări
Imaginea articolului Birourile Permanente ale Parlamentului vor decide pe tema suspendării Comisiei Călăraşi după sesizarea Parchetului

Birourile Permanente ale Parlamentului vor decide pe tema suspendării Comisiei Călăraşi după sesizarea Parchetului (Imagine: Croitoru Maran/Mediafax Foto)

Vicepreşedintele Senatului Cristian Dumitrescu declarat, marţi, că Biroul Permanent a primit o solicitare din partea Comisiei de anchetă pentru verificarea legalităţii achiziţiei terenurilor din zona Comunei Nana, Călăraşi.

Dumitrescu a arătat că membrii conducerii Senatului au fost întrebaţi dacă această comisie poate să îşi continue activitatea. "Am trimis această solicitare către Birourile Permanente reunite. În Regulamentul Camerei este prevăzut faptul că atunci când începe urmărirea penală, activitatea unei comisii de anchetă încetează, în regulamentul Senatului nu este prevăzută o astfel de precizare", a spus el.

Dumitrescu a mai spus că, logic, atunci când o Cameră are o decizie care împiedică desfăşurarea lucrărilor unei comisii mixte, atunci nu se mai întruneşte cvorumul şi nu mai funcţionează comisia.

Cristian Dumitrescu a anunţat că o decizie în acest sens va fi luată în şedinţa Birourilor Permanente reunite, care vor constata că la Camera Deputaţilor, urmare a faptului că s-a depus, din partea Corpului de Control al premierului, sesizare la Parchet, iar acesta s-a sesizat şi a deschis o cercetare, "pe cale de consecinţă, probabil, şi logic, este ca şi comisia să îşi suspende activitatea până justiţia îşi va face treaba".

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a început urmărirea penală în cazul Nana, pentru conflict de interese, abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, în urma sesizării transmise de Corpul de control al primului ministru.

"În urma sesizării transmise de Corpul de Control al primului ministru, pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a constituit un dosar penal în care se efectuează cercetări în legătură cu reconstituirea dreptului de proprietate şi arendarea unor terenuri amplasate pe raza comunei Nana, judeţul Călăraşi", se arată într-un comunicat de presă al PICCJ.

Procurorii au dispus, miercuri, începerea urmăririi penale cu privire la faptele sesizate, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conflict de interese, abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici