Bistriţa: Amendă de 5.000 de lei dată de Protecţia Consumatorilor unui comerciant care vindea sare neiodată

Un comerciant din Bistriţa care vindea sare neiodată a fost amendat cu 5.000 de lei, luni, de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Bistriţa-Năsăud, întreaga cantitate de sare găsită în magazine fiind confiscată.

196 afișări
Imaginea articolului Bistriţa: Amendă de 5.000 de lei dată de Protecţia Consumatorilor unui comerciant care vindea sare neiodată

Amendă de 5.000 de lei dată de Protecţia Consumatorilor unui comerciant care vindea sare neiodată (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de CJPC Bistriţa-Năsăud, comerciantul era din mediul rural, iar în magazinul acestuia era expusă la vânzare sare neiodată importată din Ungaria, ambalată în saci de plastic, din care sarea era vândută la pungi de două kilograme, contrar prevederilor legale.

"Pentru această abatere, s-a dispus oprirea definitivă de la comercializare a cantităţii găsită în magazin şi s-a aplicat o amendă de 5.000 lei. Pe teritoriul României este interzisă comercializarea cu amănuntul a sării neiodate, atât pentru uzul personal, cât şi pentru utilizarea în alimentaţia publică şi colectivă", se arată în comunicat.

Prin derogare de la prevederile legale este permisă comercializarea sării neiodate numai prin reţeaua de magazine Plafar, magazine naturiste şi farmacii, în segmentul produselor care nu necesită reţete pentru achiziţionare, ambalată în cantităţi ce nu depăşesc 0,5 kilograme.

Operatorii economici care comercializează sare neiodată în magazine nespecializate riscă amenzi cuprinse între 5.000 lei şi 10.000 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici