Blaga: Norul vulcanic care traversează România nu afectează populaţia

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a declarat, sâmbătă, că norul de cenuşă care traversează România nu afectează populaţia, neexistând particule toxice până la o înălţime de 2.000 de metri.

135 afișări
Imaginea articolului Blaga: Norul vulcanic care traversează România nu afectează populaţia

Blaga: Norul vulcanic care traversează România nu afectează populaţia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu este nici cel mai mic pericol pentru populaţie vis-a-vis de norul vulcanic care traversează o bucată din România. De la nivel zero până la două mii de metri nu este nicio particulă din norul toxic respectiv. Deci nici cea mai mică problemă pentru populaţie. Sunt probleme în zona transporturilor aeriene. Pentru populaţie, nu este cel mai mic pericol", a declarat ministrul Vasile Blaga, care a precizat că a discutat despre aceste aspecte cu reprezentanţii Administraţiei Naţionale a Meteorologiei.

Guvernul a decis ca întregul spaţiu aerian pe teritoriul României să fie închis începând de sâmbătă, ora 18.00, până cel puţin duminică, la ora 12.00.

Conform datelor prezentate, sâmbătă, de către Comitetul pentru situaţii de urgenţă constituit la Guvern, norul de cenuşă vulcanică va acoperi întregul teritoriu la ora 21.00, la o altitudine de 6.000-10.000 metri, dar până duminică, la ora 21.00, nu există riscul unor depuneri la sol sau concentraţii de cenuşă vulcanică în aer.

Duminică, la ora 21.00, prognoza va fi reactualizată. "Dacă alte ţări din vestul Europei vor fi poluate, atunci există posibilitatea ca şi în România să ajungă aer poluat", a spus premierul Emil Boc.

Autorităţile continuă să nu recomande populaţiei măsuri speciale de protecţie, considerând că încă nu există un risc asupra sănătăţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici