Blaga: Nu înţeleg de ce judecătorul care l-a eliberat pe "Ghenosu" este în puşcărie şi acesta e liber

Ministrul Internelor, Vasile Blaga, a declarat, luni, că nu înţelege de ce judecătorul care a luat mită pentru că l-a eliberat pe "foarte cunoscutul Ghenosu" se află în puşcărie, iar acesta este liber, precizând că nu vrea să acuze pe nimeni, pentru că DNA şi poliţia şi-au făcut datoria.

64 afișări
Imaginea articolului Blaga: Nu înţeleg de ce judecătorul care l-a eliberat pe "Ghenosu" este în puşcărie şi acesta e liber

Blaga: Nu înţeleg de ce judecătorul care l-a eliberat pe "Ghenosu" este în puşcărie şi acesta e liber

"Fără a acuza pe nimeni, eu nu înţeleg un lucru. Până la urmă, DNA şi poliţia şi-au făcut datoria şi judecătorul care l-a eliberat pe deja foarte cunoscutul Ghenosu sigur a luat mită şi suportă consecinţele, dar observ un lucru, că judecătorul este în puşcărie şi Ghenosu e liber, şi nu ştiu dacă lucrurile astea sunt foarte, foarte în regulă", a spus Vasile Blaga, înainte de şedinţa BPN al PDL.

Ministrul de Interne şi-a exprimat "profundul regret" faţă de faptul că, în judeţul Dâmboviţa, un cetăţean, care este cu atât mai mult poliţist, a fost atacat.

"Îmi exprim profundul regret pentru faptul că, până la urmă, un cetăţean, cu atât mai mult un poliţist, a fost atacat. Chiar dacă ora respectivă nu mi s-a părut potrivită pentru ca un poliţist să se afle într-o astfel de locaţie, în sfârşit, asta nu scuză acţiunile celor trei cetăţeni - pentru că şi cel de-al treilea a fost prins - care au acţionat în acest sens", a adăugat Blaga.

El a mai spus că nu este de acord cu politizarea unor astfel de acţiuni, arătând că a văzut "declaraţii uneori iresponsabile".

Poliţistul Codruţ Oprea, de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa, a fost dus în comă de gradul IV la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce a fost lovit cu o sticlă în cap, într-un bar din Târgovişte, de George Daniel Uţă, un presupus interlop din Târgovişte care ar face parte din gruparea "Ghenosu".

Daniel Uţă a fost arestat preventiv de Tribunalul Dâmboviţa, luni după-amiază, pentru 29 de zile, sub acuzaţia de tentativă la omor calificat. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Ploieşti.

Potrivit avocatului lui Daniel Uţă, acesta şi-a recunoscut fapta, dar a spus că nu a lovit cu premeditare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici