Blaga: Nu vom aplica penalităţi pentru locatarii care resping reabilitarea termică

Locatarii din blocurile cu izolare termică deficitară care resping reabilitarea locuinţelor nu vor fi penalizaţi, a declarat, miercuri, ministrul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, Vasile Blaga.

63 afișări
Imaginea articolului Blaga: Nu vom aplica penalităţi pentru locatarii care resping reabilitarea termică

Blaga: Nu vom aplica penalităţi pentru locatarii care resping reabilitarea termică (Imagine: Mediafax Foto)

"Mergem pe mâna cetăţenilor, nu putem merge cu răul înainte. Nu vom aplica penalităţi. Există oricum o avalanşă de cereri", a spus Blaga la un seminar organizat de Ziarul Financiar.

Ministrul a precizat că până vineri vor fi publicate normele de aplicare a ordonanţei privind reabilitarea termică a locuinţelor.

Potrivit ordonanţei, 50% din costul lucrărilor va fi asigurat de la bugetul de stat, 30% de către autorităţile locale (primării) şi 20% de către asociaţiile de locatari.

Blaga a afirmat că legea permite autorităţilor locale să acopere şi costurile locatarilor care nu-şi permit să plătească reabilitarea, deşi asociaţia a luat decizia de a realiza lucrările.

Ministrul a reafirmat că bugetul alocat reabilitării termice în acest an asigură finanţarea pentru lucrări la 50.000 de apartamente.

Decizia privind realizarea lucrărilor de reabilitare este luată în cadrul asociaţiei de locatari cu o majoritate de 50% plus unu, existând trei etape în care asociaţia consultă locatarii, ultima având loc atunci când este cunoscută o valoare estimată a costurilor lucrărilor.

Ministrul Dezvoltării a anunţat, la sfârşitul lunii ianuarie, că în acest an vor fi reabilitate termic 60.000 de apartamente, pentru care vor fi cheltuite 460 milioane lei.

Citeşte şi

Costurile proprietarilor cu izolarea termică a clădirilor vor scădea

Subvenţia pentru reabilitarea termică a locuinţei, 80% din valoare

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici